vineri, 1 ianuarie 2010

Metode de contraceptie-anticonceptionalele

Fel:
Tablete cu hormoni pentru uzul zilnic.Contin hormoni femeiesti:estrogeni si gestagen.Minipastilele contin numai gestagen
Actiune:
In trei directii:
1.opreste formarea ovulului;
2.mucoasa uterului nu mai permite fixarea unui ovul fecundat;
3.mucusul din colul uterin se intareste si nu mai permite patrunderea spermatozoizilor.
Avantaje:
Cea mai sigura metoda de protectie(aproape 100%!).
Actul sexual nu trebuie intrerupt.
Inflamatii ale trompelor apar foarte rar(salpingitele).
Dezavantaje:
Trebuie sa fie prescrise de medic.
Nu toate femeile si fetele le suporta.
Trebuie luate in fiecare zi la aceeasi ora,altfel nu mai au nici un efect.
Sunt posibile sangerarile intre cicluri.
Nu ofera nici o protectie fata de SIDA sau alte BTS-uri.

3 comentarii:

  1. Uau, ai pornit in forta anul asta cu metodele contraceptive. Nice.
    Despre anticonceptionale as zice ca da, intr-adevar este metoda cea mai sigura si as spune comoda comparativ cu restul metodelor care mai de care mai mecanice si invazive (sarme, plasticuri, capisoane ... daca as fi femeie nu cred ca mi-ar conveni sa tin tot felul de obiecte straine in mine), insa au un mare dezavantaj din pct meu de vedere (o spun din experienta si observatii empirice), anume - afecteaza libidoul femeii. Fiind hormoni interfereaza cu hormonii naturali uniformizand apetitul. Intr-o relatie de lunga durata cand apetitul nu mai este influentat de euforie si feromoni, cand creierul se curata chimic de ceea ce noi numim faza de iubire pasionala/oarba, de inceput, atunci apetitul sexual al fiecarei femei se manifesta natural cu urcusurile si coborasurile naturale, la unele cu apogeuri mai inalte si persistente la altele mai putin. Oricum ar fi acest apetit particular al fiecareia, in momentul in care se trece pe pastile, libidoul se uniformizeaza in timp rezultand o linie monotona si lipsita de scanteie. Asa ca eu prefer sa am parte, din cand in cand, mai bine de un foc de tabara, decat tot timpul de un foc de gratar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt de aceeasi parere cu tine...
    De la un timp in cazul meu,nu stiu carui fapt sa datorez acest lucru,dar libidoul meu este crescut...si iau anticonceptionale...Cum ai zis si tu depinde de fiecare...dar sa stii ca depinde mult si de partener...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai mare dreptate. Partenerul poate scoate ce-i mai bun sau ce-i mai rau din tine. Ai apetit mare (chiar si doar cuvintele astea excita orice barbat sanatos :), sa nu mai vorbim de manifestarea in sine :) - norocos e barbatul care te doreste si te are). Ma gandesc ca fara pastila si in momentele propice ai avea partide si mai memorabile (dar poate nu asa dese).

    Sexul neprotejat (totusi nu chiar stupid - mai bagi acolo un calendar un coitus interruptus ceva :), riscuri calculate, probabilitati f mici) e experienta cea cea mai apropiata de perfectiune, dar si cea cu cele mai mari riscuri. Ca si corolar ar reiesi si cea mai sigura metoda de contraceptie - abstinentza :).

    RăspundețiȘtergere

comment