marți, 4 august 2009

Epilarea inghinala si pubiana

Epilarea inghinala presupune indepartarea pilozitatii de pe pielea ce contureaza linia slipului.
Epilarea pubiana presupune indepartarea pilozitatii de pe toata regiunea pubiana,incluzand zona inghinala,vulva,labiile mari,perineu.
Exista mai multe metode la care apeleaza femeile din ziua de azi.
Cel mai utilizat este aparatul de ras, numit si lama sau bic,care are avantajul ca se poate utiliza oricand,la dus,iar operatiunea dureaza foarte putin...e comod si ieftin dar are ca dezavantaj faptul ca parul creste foarte repede si provoaca iritatii...Eu nu mai folosesc lama de ras pentru zona intima,pentru ca am pielea foarte sensibila...inghinal rar doar cu spuma de ras.
Ceara este o metoda de epilare dureroasa,dar care are avantajul ca parul creste mai greu(1luna)...apar si aici iritatii dar o data pielea obisnuita,va suporta mai usor durerea iar iritatiile vor disparea...
Epilatorul electric nu-l recomand...e foarte dureros desi multe femei il folosesc in zona inghinala...si intima.Acum exista aparate cu sistem de racire,sau care pot fi folosite sub apa ceea ce atenueaza durerea...dar doar gandul ca sunt mai multe pensete care smulg parul deodata ma ingrozeste.Avantajul este ca parul creste mai greu,mai rar si mai moale.
Crema este metoda pe care eu o folosesc...cel putin pe mine nu ma irita...si asta e un mare avantaj...dezavantajul este insa ca parul creste la fel de repede ca in cazul epilarii cu lama.
Benzile cu ceara rece... iar nu le recomand...chiar daca sunt de la nu stiu ce firma...au marele dezavantaj de nu epila eficient...raman fire netrase...si de a lasa lipici in urma care nu se duce nici cu solutia din cutie nici cu apa cu sapun...nici cu peria...ceea ce e foarte neplacut.
Epilarea definitiva este o metoda relativ sigura dar foarte costisitoare in timp si in bani...eu as epila daca as avea probleme cu mustata sau in cazul unei pensari definitive si de ce nu si intim.

Indiferent de metoda la care se apeleaza consider ca epilarea este obligatorie mai ales vara...Desi se zice ca are un scop...mai ales cel pubian(de a tine departe germenii ce pot patrunde in vagin)...eu il gasesc inestetic si un mediu ce intretine mirosurile neplacute...

2 comentarii:

  1. De obicei nu imi suport parul pe niciunde..doar in cap as putea spune..si pe maini..unde..nu se observa..deoarece este f mic si blond.Ma ingrozeste ideea..sa stiu k..exista pe mine..ce aiurea..ma simt ca un animal ..domestic :)))).pupici de la Ema

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate...Si eu cred la fel ca tine...pilozitatea pubiana si de pe picioare este chiar de prisos...Sunt insa persoane carora le place acest par...Secretul este insa o igiena corespunzatoare!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere

comment