Am implinit trei ani dar nu i-am sarbatorit pentru ca era in cursul saptamanii...Cu prima ocazie insa am promis ca ne revansam....si am facut-o!
Am ramas singura acasa pentru o saptamana.In prima zi ne-am gandit sa pregatim amandoi o cina romantica cu absolut tot ce implica ea...
Pentru inceput sa descriu reteta a ceea ce am consumat...friptura de porc cu dovlecei si orez...Se cumpara doua felii de muschi de porc,potrivit de mari se condimenteaza cu sare,piper si condimente pentru porc si se pun la prajit in unt 10 minute,cinci pe o parte cinci pe cealalta.Dupa asta se va pune apa sa fiarba putin pe foc...tot acest continut se va pune intr-o tava unsa cu unt in care s-au aruncat jumatati de usturoi si se va tine la cuptor.Dovleceii se curata de coaja,se spala si se taie felii de 1cm de preferat cu un cutit in "z".Se sareaza si se pun intr-o farfurie.Se curata un morcov si un ardei gras mic care se taie in fasii subtiri.Se adauga ceapa si ardei iute(dar iute tare) iar toate astea se calesc si ele in unt vreo 2-3min se adauga apa se lasa sa scada putin si apoi se toarna legumele in tava din cuptor.Carnea are nevoie de aprox. 3/4h sa se faca iar legumele se fac mai repede si tocmai de aceea se adauga cu 20 min inainte sa fie gata.In acest timp se fierbe orez nu foarte mult.Dupa ce friptura e gata se va aranja intr-o farfurie mare plata.Orezul se scurge intr-o sita,se imparte in jumate si se adauga vegeta ca sa-i dea culoare.La sfarsit se face sosul.Pentru ca este un sos cald se va pune in farfurie inainte de a se servi...(ca sa ma laud putin este un sos creat atunci pe loc...) Se pune intr-o tigaie o bucata de unt nu mare...se adauga doua triunghiuri de branza topita si se sfarama apoi se amesteca pana devine o pasta.Se adauga cascaval ras si branza cu mucegai.Se amesteca continuu pana devine omogen iar apoi se toarna direct peste carne.Sosul se va intari putin si va da carnii un gust extraordinar.
In sufragerie am asezat masa...O fata de masa galbena cu farfurii verzi,lumanare galben cu portocaliu si vinul...ala care e bun pentru femei cand il beau barbatii(ca sa nu-i fac reclama)...Am ciocnit in pahare anume pentru vin si am ciocnit pentru cei trei ani impreuna,pentru un viitor frumos,pentru noi...A fost simpla...atat de simpla inatc am uitat sa precizez ca din comoditate si poate si din cauza ca nu vroiam sa transformam cina in ceva exagerat de oficial,am ramas imbracati in ce eram...eu cu un tricou si chilotei si el doar in pantaloni scurti...desi i-am zis sa-si imagineze ca e in frac si eu in rochie de gala...
Si am uitat sa precizez...am avut emotii... nu stiu de ce...i-am zis...m-a linistit spunandu-mi ca poate din cauza ca era prima data cand faceam asa ceva...m-a asigurat insa ca nu ultima.
Ma numesc Ema..incerc sa imi postez comentariul..dar nu pot decat in varianta "Anonim", s-a mai intamplat si un pic mai devreme la capitolul "infidelitate" ;si acest articol imi place..mi se pare destul de interesant..n-am ce sa mai zic..decat.."wow..ce tare! "
RăspundețiȘtergere:)Inca o data multumesc!Te mai astept!Si astept sugestii de teme...Cu mult drag!
RăspundețiȘtergereo sa ma gandesc la asta :D si am sa iti comunic.Ema
RăspundețiȘtergere