luni, 11 ianuarie 2010

Trebuie sa fac KEGEL...mai des




Trebuie sa fac Kegel...mai des...De la un timp simt cum vezica mea urinara are de suferit din cauza lipsei de...tonicitate ale muschilor pelvini,care neantrenati,parca nu mai tin ritmul cu stilul meu de viata,pe care culmea,mi-l incetineaza,pentru ca trebuie sa merg mai des la toaleta...Este cumplit cand ma gandesc la vremea cand voi avea 50 de ani,si atunci cand stranut,sau rad mai cu pofta...sa am incontinenta urinara...
Ce sunt exercitiile Kegel?
Aceste sexercitii au fost puse la punct de doctorul Arnold Kegel in urma cu aproape 60 de ani pentru a ajuta la intarirea muschilor din jurul platformei pelviene. Initial, scopul acestor exercitii era unul ortodox: ajutarea femeilor care aveau probleme cu mictiunea. Ulterior, s-a dovedit ca ele sunt o veritabila binecuvantare pentru viata sexuala.
Ce rol au?
Rolul acestor exercitii este de a intarii musculatura pelviana. Rezultatele sunt vizibile dupa aproximativ 2-3 luni de practicare. Medicul specialist este cel care indruma pacientele pentru a fi executate corect. Din pacate, una din trei femei folosesc acesta tehnica fara a fi indrumate.
Cum se executa corect exercitiile Kegel?
Specialistii spun ca aceste exercitii pot fi facute oriunde, dar pot fi destul de dificile pentru o incepatoare. Din acest motiv, pentru inceput, este mai bine ca femeia sa stea intinsa, cu o mana pe abdomen pentru a verifica relaxarea muschilor abdominali. Exercitiul consta in contractia muschilor pelvieni in acelasi in mod in care opresc fluxul urinar in timpul mictiunii. Ciclurile de contractii care trebuie mentinute pentru 4 secunde urmate de relaxarea muschilor timp de 4 secunde, trebuie repetate timp de 5 minute. Aceste exercitii nu trebuie practicate in timpul mictiuni, deoarece pot cauza disfunctii urinare. Dupa o perioada de 2-3 luni, cand muschii sunt suficient de tonifiati, femeile trebuie sa foloseasca acest avantaj in viata de zi cu zi. De exemplu, sa isi contracte musculatura pelviana inainte de a tusi, de a ridica obiecte grele, situatii in care, inainte de a practica aceste exercitii, aveau incontinenta urinara. Daca exercitiile au fost practicate adecvat si pe o perioada destul de indelungata pentru a tonifia musculatura pelviana, incontinenta urinara va disparea.
Nu mai stau...ma duc in pat...pentru repriza din seara asta de...KEGEL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment