marți, 12 octombrie 2010

Sex la menstruatie?

Libidoul unei femei variaza mult in functie de ciclum menstrual...Iata ce am scris intr-o postare mai veche despre libido: "Din prima pana in a cincea zi a ciclului cand nivelul de estrogen si progesteron este scazut nici dorinta sexuala nu este foarte mare. Incepand cu ziua a 6-a pana in a 14-a nivelul estrogenului creste o data cu dorinta sexuala. Din ziua a 14-a pana in ziua a 21-a de ovulatie, nivelul estrogenului este foarte ridicat si are un efect pozitiv asupra psihicului si starii emotionale a femeii. In timpul acestei perioade ea este foarte receptiva la atingeri si mirosuri. Femeia acorda o mai mare importanta felului cum arata si face eforturi ca sa atraga atentia iubitului.. Din punct de vedere biologic, acest comportament poate fi explicat prin faptul ca in subconstient femeia cauta un barbat pentru procreare. De la ziua a 22-a pana la a 27-a nivelul progesteronului creste si acutizeaza sindromul premenstrual, PMS. In aceasta perioada femeile devin tensionate, usor iritabile, au dureri de cap si se simt rau. Sexualitatea lor nu este in cea mai buna forma in aceasta perioada. Se pare ca si barbatii au perioade mai bune sau mai proaste si sunt influentati de hormonii din corpul lor. Ciclul testosteronului are 22 de zile, dar este mult mai dificil de recunoscut. Specialistii sunt de parere ca barbatul nu are chef de sex atunci cand nivelul testosteronului este scazut." Mai multe pe http://isaxx-cusidespre.blogspot.com/2009/10/libidoul.html .
Personal pot spune ca libidoul meu nu se incadreaza in tiparele clasice si ca merg pe pacatul stramosesc,incercand sa gust tocmai din fructul interzis.Nu-mi pot explica de ce la menstratie dorinta mea de a face sex creste semnificativ...Este totusi normal si sanatos sa facem sex la menstruatie?
Sexul oral la menstruatie
Femeia poate face felatie...in orice perioada;este chiar recomandat in ultimele luni de sarcina cand un eventual orgasm vaginal ar putea provoca contractiile ,sa practici numai acest fel de sex,pentru a satisface si partea masculina din relatie(care totusi ar putea intelege).Barbatul insa are o arecare reticienta chiar daca partenerii au vechime in relatie.O experienta urata din trecut il poate face pe barbat sa fie impotriva oricarui fel de sex in aceasta perioada.Se stie ca sangele menstrual capata un miros urat daca este expus timp indelngat la aer,pentru ca se oxideaza;dar altfel acesta nu miroase.In ceea ce priveste gustul,acesta este identic cu al sangelui pe care il sugem cand ne intepam la deget...si cred ca toata lumea si-a oprit cel putin o data sangerarea asa.
Sex vaginal la menstruatie
Se impune o igiena corespunzatoare si folosirea prezervativului...Riscul la infectii este acelsi chiar daca femeia nu ar fi la menstra.Diferenta o face tocmai sangerarea,care este un bun mediu de cultura mai ales pentru bacterii;protectia data de lactobacili in aceasta perioada scade.Igiena se refera la spalaturi vaginale doar cu apa pana cand nu mai iese nimic.Atentie insa!!Contractiile uterului in timpul unui orgasm expulzeaza o cantitate de sange neinchegat care poate murdari cearceaful...
Sex anal la menstruatie
Sexul anal este mai ales la prima penetrare dureros.Chiar daca femeia nu prezinta dureri abdominale sau de spate acea stanjeneala exista;este ca o presiune uriasa ce pe multe fete din anturajul meu le face sa spuna ca le doare pasarica.Personal nu am incercat sexul anal in aceasta perioada dar nici nu cred ca o voi face...
Orgasmul la menstruatie
Daca nu vrei sa inghiti un algocalmin,provoaca-ti un orgasm.Amandoua au acelasi efect: antialgic si antispastic;atentie insa ca si sangerarile de dupa orgasm sunt mai abundente.Garantez insa pentru efectul lui asupra durerii abdominale,care trece imediat.
Voi ce parere aveti despre sexul la menstruatie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment