luni, 28 decembrie 2009

UN VIS

Azi noapte am avut un vis…
De ieri m-a apucat asa o senzatie de sufocare,care nu ma lasa sa trag suficient aer in piept…de tigara nici macar nu se punea problema.M-am dus la o farmacie non-stop sa-mi procur cateva medicamente,din care mi-am si luat prima doza…M-am simtit mai bine pana noaptea,cand,din pacate am dormit singura,si cuprinsa de febra,nu a avut cine sa ma incalzeasca.Dar asa singura cum eram,cred ca n-am mai perceput niciodata febra,altfel decat acum,altfel decat insuportabila…In somn,fiorii dati de frison,parca nu erau din cauza febrei…Erau parca dati de atingerea barbatului meu…Mai deschideam ochii dar nimic…eram singura…In orice caz zambeam,caci imi placea acea senzatie de frig…Gripa sau raceala,ce naiba o fi,ma cuprindea ca o amanta lacoma,ma-nconjura si ma facea sa ma intind din cauza fiorului,sa-mi arcuiesc coloana,sa-mi pun mainile intre picioare…Apoi,fara sa-mi dau seama ajungeam in pozitie de fetus…atat de stransa gramada,de frig ce mi-era…La un moment dat febra mi-a trecut,si m-am incalzit,frisoanele ma parasisera,si puteam si eu sa dorm de-a binelea.
Se facea ca eram cu iubitul meu in Bucuresti,pentru ca trebuia sa ne dam intalnire cu Laura,pentru ca isi programase un masaj(am absolvit un curs de masaj somatic).Mergeam pe langa sine de tren si la un moment dat o aud pe Laura strigandu-mi numele…Eu auzind,i-am spus ca sunt aici…eram peste sine.Laura era asa cum o stim:bruneta cu parul scurt,zambitoare.Cand am hotarat sa traversam sinele de tren ne-a apucat groaza,teama de a nu cadea printre ele…caci sub ele era o distanta mare pana la un rau,al carui ape curgeau involburate…Stiu ca paseam cu mare frica sa nu cad printre sine,si prietenul meu ma tinea de mana.Ne uitam de o parte si de alta sa nu vina trenul,trebuia sa fim atenti si pe unde calcam…o adevarata groaza.In partea cealalta,sub sine era o cascada de apa,care varsa cu putere apa ce se prelingea pana in beciurile oamenilor,al blocului in care Laura statea.Blocul acela,tin minte ca avea o imagine sumbra,umezeala intretinea un miros groaznic,ici colo se vedeau sobolani chitaind.Am urcat pe scari si am intrat in apartamentul Laurei care era decorat foarte frumos,si care parca nu facea parte sub nici o forma din peisajul descris anterior…Era totul in rosu si negru…Laura se dezbracase…era atat de sexy…gata pentru masaj.Iubitul meu se asezase intr-un colt al camerei,pe un scaun,iar eu imbracata de asemenea sumar,am inceput sa fac masaj pe spate.Deoadata am simtit o respiratie calda langa piciorul meu si apoi buze catifelate ce-mi sarutau coapsa si ma faceau sa tremur…Era atat de placut,dar in realitate se pare ca acel fior era frisonul,care din pacate m-a trezit…Vroiam sa o visez din nou pe Laura asa ca mi-am schimbat pozitia si am inchis ochii.Acum se facea ca eram in Predeal,care in vis arata total altfel,desi eu stiam ca acolo e Predealul.Eram in gara undeva,pe peron,incercand sa-mi dau seama in ce directie sa o iau,pentru a ajunge la Laura.Stiu ca era vara afara,era cald,si mirosea frumos.Am dat de un batran,care mi-a aratat directia in care sa merg,dar care m-a avertizat ca Laura este bine pazita…In drum am intalnit niste copii,imbracati tare colorat si care se jucau cu o minge.Intrebandu-i de Laura,au inceput sa rada.Am mers mai departe,pana cand,dupa o cotitura,am dat de un fel de padurice…Era un drum in padurice,un drum caruia nu i se vedea capatul;se vedeau numai copaci de jur in prejur si raze de soare ce ii brazdau.Pe acest drum am mers ceva,pana cand am dat de trei barbati mari,ca niste strajeri,care m-au intrebat unde merg…Le-am zis ca vreau sa vorbesc cu Laura,ca eu o cunosc si ea ma stie;ei insa mi-au raspuns ca nu se poate,ca acum ea e ocupata,si s-au dat la o parte sa-mi arate cat de fericita era,alaturi de un barbat,radea in hohote,sarea in bratele acelui barbat.Eu eram atat de dezamagita ca am facut un drum atat de lung(asa il stiam in vis),pentru imposibilitatea de a o vedea…
M-am trezit atunci din nou…
Cred ca febra m-a condus,nu pentru prima data,pe niste taramuri,in care am trait atat de realist de fiecare data…Sunt vise pe care e tii minte toata viata…si pe care le vrei reale…Imi place sa am febra noaptea…e neplacut de bine…

3 comentarii:

  1. Daca ar fi sa emit o analiza pe visul tau, as putea spune ca Laura si prietenul tau reprezinta aceeasi entitate, aceeasi persoana, doar divizate prin latura manifestationala (doamne ce cuvant ... nu vreau sa epatez jongland cuvinte pompoase, imi place doar sa gasesc exprimarea optima ... asa ca scuze ... din cand in cand :)). Probabil persoana respectiva e chiar iubitul tau, care ca si forma si-a pastrat ceea ce-l reprezinta pe el acum cel mai bine - suportul moral, afectiv si social. Laura in schimb e pasiunea, e ceea ce cauti tu cu multa indarjire, si te inteleg prea bine. Sinele cu spatii printre care se poate cadea in raul involburat evoca perceptia pesimista asupra posibilitatii trezirii pasiunii, teama ca erosul la care tanjesti nu poate fi atins. Prietenul tau este alaturi de tine si te ajuta sa pasesti inainte, sa o gasesti pe "Laura". Tot drumul spre "ea" pare ingrozitor, incomod, dar odata gasita sau cel putin odata ajunsi in preajma ei ... totul se schimba diametral opus - totul in rosu si negru (interesanta pozitionare contextuala ... as merge pana la Stendhal, nu ca l-ash fi citit, dar ma am cu google-ul :) ... roshu si negru ... contradictia dintre ratiune si simtiri).
    Si tocmai mi-am dat seama ca e f tarziu, ba chiar dimineata si maine adica azi dim am chestii import blah blah ... . Asa ca imi cer scuze ptr acest bolg-comentus interruptus si poate ma mai "fictionez" si alta data pe aici :) :P.

    P.S. Imi place oximoronul de la sfarsit ... mai ca ma face sa am febra

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum sunt sigura ca profesezi in psihologie...numai unul din bransa ar putea face o interpretare atat de...logica...Ai dreptate omule....Iti multumesc mult pentru interpretare(se pare ca visul meu are totusi o semnificatie,si nu este rodul unor scurtcircuituri din cauza febrei).Si eu fac pe langa Asistenta Medicala,Psihologia la Spiru Haret...sunt de abia anul intai dar de abia astept sa avansez,si sa ajung la performantele tale...Doamne cat iubesc psihologia...As vrea daca nu te superi sa-mi vorbesti putin despre NLP si autocunoastere daca ai timp.
    Inca o data multumesc,isaxx!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ... ti-am zis ca am tendintza sa epatez (mi-a spus-o profa de romana in cls a XI-a cand si-a dat seama ca nu muncesc nimic, doar improvizez pe loc ce fantezii imi trec prin cap ... si nu era de bine asta dpedv :D), sa par mai mult decat sunt.
    Ca sa-mi demolez toata imaginea, iti pot spune ca sunt un "biet" programator la o firma de soft, pasionat de filosofie, psihologie, sexologie (si nu neaparat in ordinea asta ;))) si tot felul de logos-uri care-mi zgandare supra-egoul (vezi ce am facut aici? iar am bagat o terminologie de specialitate nu ca ash fi eu cult, ci ptr ca se lipesc de mine toate chestiile astea cool care fac sens perfect, care se pot cuantifica, care se pot explica logic, care imi fac viata simpla si luminoasa :D).
    NLP ai grait si google-ul m-a luminat :)) ... multumesc de tematica, am sa ma documentez si poate facem un workshop ... imi plac la nebunie discutiile exploratorii ;;).
    Si eu iti multumesc ptr tot (blog/dialog) :D.

    RăspundețiȘtergere

comment