luni, 14 decembrie 2009

Nimfomania-text preluat de pe www.divahair.ro

Nimfomania este o boala psihica care se manifesta prin dorinta sexuala exacerbata a unei femei si nevoia stringenta de sex, astfel ca o femeie nimfomana nu va fi niciodata satisfacuta pe deplin din punct de vedere sexual. Ea va atinge foarte greu orgasmul si nu va reusi niciodata sa isi descatuseze pe deplin energia sexuala, fiind mereu convinsa ca o partida de sex poate fi din ce in ce mai buna, insa nu are rabdarea necesara sa se obisnuiasca cu un anumit partener.
De-a lungul timpului au existat multiple explicatii pentru nimfomanie venite atat din partea specialistilor cat si din partea celor care doar au vrut sa isi spuna punctul de vedere.
Printre cauzele principale ale nimfomaniei se numara conflictul oedipian, dorinta de a primi certificari ale feminitatii si atitudinea inconstienta de revansa fata de barbati. Tratamentul, acolo unde este nevoie de el, consta in psihoterapie si psihanaliza.
Medicii secolului 19 tratau nimfomania ca pe o afectiune organica, in timp ce psihologii si psihanalistii secolului 20 au evidentiat drept cauze respectul de sine scazut sau complexul Oedip.
Femeia nimfomana nu este neaparat o femeie cu o pofta sexuala foarte mare, ci mai degraba o femeie permanent nesatisfacuta din punct de vedere sexual, care incearca sa vindece aceasta "deficienta" prin cresterea raporturilor sexuale, in cautarea placerii supreme.
Un detaliu deloc de neglijat este acela ca majoritatea femeilor nimfomane, la fel ca si cele frigide, sunt victimele unei copilarii traumatizante si ale unei educatii prea rigide. O parte din ele au suferit chiar abuzuri sexuale sau psihice cum sunt pedofilia, violurile, violentele fizice si verbale.Nimfomania in lumea contemporana
Cultura si mentalitatea contemporana, mai ales in tarile vestice, considera absolut normal ca o femeie sa aiba dorintele ei sexuale, diferite de la caz la ca, incat etichetarea ca nimfomana este o remarca facuta de multe ori din rautate si nestiinta, pe marginea acestui fenomen controversat. Termenul de "nimfomana" este de multe ori folosit in mod vulgar, cu un sens peiorativ, pentru a numi o femeie cu un apetit sexual mai mare decat al mediei, ceea ce de fapt este perceput ca ceva pozitiv de catre partenerii acesteia.
Ceea ce putine persoane stiu, este ca nimfomania reprezinta o afectiune de origine mentala si nu fizica. Mai mult decat atat, este o afectiune psiho - sexuala care apare in randul femeilor care sufera de nevroze, depresii si dezechilibre psihice.
Cand vorbesti de nimfomanie, nu vorbesti de o dorinta sexuala intensa sau foarte intensa, pentru ca iti poti dori sa faci dragoste de mai multe ori pe zi fara sa fi nimfomana. Nimfomania veritabila, din punct de vedere medical, se caracterizeaza printr-o profunda insatisfactie sexuala, o frustrare permanenta si o cautare a partidei de sex perfecte.
Nimfomania a fost mereu privita in diverse moduri: afectiune organica, tulburare psihica, problema juridica si subiect de gluma. In epoca contemporana, femeia disponibila din punct de vedere sexual a devenit pentru multe persoane o obsesie si un subiect frecvent de discutie. Nimfomania trezeste o curiozitate care pare la fel de intensa ca si nimfomania insasi.
Despre nimfomanie s-a vorbit chiar si in salile de judecata, cand avocatii apararii au prezentat victimele unui viol ca fiind persoane cu comportament deviant ce urmareau indirect sa fie agresate sexual sau isi doreau atat de mult actul sexual incat il provocau.
Credeai ca ei au scapat?
Iata ca si barbatii sufera de nimfomanie, numai ca, in cazul lor, este numita satiriazis.
Barbatii care sufera de satiriazis isi doresc permanent o partenera sexuala iar comportamentul lor sexual este anormal, dorinta si excitatia depasind cu mult limitele normale.
Barbatii afectati au o dorinta sexuala foarte mare, insa aceasta nu este o explicatie suficienta pentru un comportament iesit din comun, asta pentru ca dorinta sexuala se manifesta diferit la oameni diferiti. Ceea ce pentru unii este prea mult, pentru altii poate insemna prea putin.
Cu toate acestea, exista o limita care face diferenta intre comportamentul sexual normal si satiriazismul. Barbatul care sufera de Don Juanism, de exemplu, este atat de obsedat de sex incat devine o povara pentru societate.
Un satir, in schimb, nu se poate abtine de la sex, se excita rapid si este stimulat foarte usor. Uneori nu se poate controla si devine brutal cu partenera, iar imediat ce a fost satisfacut, simte nevoia unei noi partide. Pe lista de prioritati si interese a satirului, dragostea si afectiunea pura nu exista. Cauzele sunt numeroase si similare cu cele ale nimfomaniei si anume: narcisismul complexele de inferioritate si cauzele biologice.
In epoca moderna tratamentul acestei afectiuni consta in vizitel la psiholog si / sau psihiatru. In antichitate si epoca medievala insa, se practica castrarea. Asa se taia raul "de la radacina".
Stiai ca?
. . . despre femeile care dau din picioare noaptea cand dorm, se spune ca au un apetit sexual ridicat?
. . . femeile nimfomane isi simt mereu organul sexual excitat ca si cum ar fi permanent pe punctul de a avea orgasm?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment