vineri, 24 decembrie 2010

Pozitii sexuale

In India antica, la fel ca in multe alte locuri din lumea antica, sexul era preturit si explorat fara sfiala. Candva, intre secolele I si IV inteleptul Vatsyayana a alcatuit ghidul etichetei sexuale, intitulat Kama Sutra. Kama Sutra oglindeste lumea privilegiata in care a trait Vatsyayana, o lume saturata de indolenta, lux si intrigi. Principalul tel al castelor instarite era cautarea placerii, a seductiei si a sexului. Sexul cu incarcatura emotionala este una din caile de a trai transcendentul. Inteleptii din India antica au descoperit ca Yoga constituie o alta calepentru realizarea aceluiasi tel. Yoga si sexul alcatuiesc impreuna fundamentul tantrismului sau sexului spiritual. Yoga inseamna in sens literal “jug” – si se spune ca â fost inventat de zeul dansului, Shiva pentru a se putea alatura prin sex puterii creatoare fundamentale â zeitei supreme, Kali. Tantristii credeau ca femeile poseda mai multa energie spirituala decat barbatii, si ca acestia din urma puteau sa se alature divinitatii numai facand sex sacru, cu o inalta incarcatura emotionala, cu o femeie.

1. Pozitia 69: Barbatul se aseaza pe spate, iar femeia se aseaza invers in patru labe sprijinita pe coate peste el. Cei doi sunt asezati invers, astfel incat barbatul are capul la nivelul picioarelor femeii si femeia are capul la nivelul picioarelor barbatului. Din aceasta pozitie, fiecare poate stimula manual si oral organele genitale ale partenerului.

2. Pozitia alungita: Femeia sta intinsa pe masa, pe un birou, un fotoliu, sau alt obiect cu o structura asemanatoare, insa nu isi intinde si picioarele. Barbatul se aseaza in fata ei in picioare, intre picioarele ei pentru a o penetra.

3. Pozitia ancora: Femeia se aseaza pe spate usor inclinata inspre partea dreapta. Barbatul ingenuncheaza in fata ei si ii ridica piciorul stang, sprijinindu-l de umarul sau, pentru a putea realiza o penetrare mai buna a partenerei. In ceea ce priveste descrierea pozitiei imaginea este mai sugestiva.

4. Pozitia andromaca: Barbatul sta lungit sau semi-lungit pe spate ceea ce-i permite sa se odihneasca. Femeia se aseaza deasupra lui, se poate chiar lungi cu totul peste partener, pentru a spori gradul de palcere. De asemenea femeia se poate ridica si lasa deasupra partenerului pentru a schimba unghiul de penetrare.

5. Pozitia antilopa: Ambii parteneri sunt asezati in genunchi pe sol. Barbatul se sprijina in genunchi pentru a-si penetra partenera din spate. O variatie a acestei pozitii se poate realize daca ambii parteneri stau in fata unui pat sau a unui fotoliu. Astfel femeia se poate sprijini cu mainile de pat, si sa opuna rezistenta. Este bine ca femeia sa tina genunchii cat mai departati, pentru a obtine placerea maxima.

6. Pozitia arcul invers: Femeia se sprijina in maini, intorcandu-se cu spatele la partener. Apoi partenerul ii ridica picioarele, tinand-o de solduri. El o penetreaza, iar ea isi poate misca picioarele, le poate departa sau le poate strange in jurul amantului.

7. Pozitia asediul dragostei: Barbatul sta semi-lungit si se sprijina pe coate. Femeia se aseaza deasupra lui, pe vine, cu spatele si fesele catre partener. Isi sprijina mainile pe picioarele partenerului si ea este cea care se misca.

8. Pozitia calaretul fantastic: Femeia sta lungita pe spate, cu picioarele departate si indoite. Barbatul se aseaza deasupra ei ca si cum s-ar aseza pe o sa. Ea isi ridica unul dintre picioare pe spatele lui, ajutandu-l astfel si pe partener in miscarile sale.

9. Pozitia capra: Femeia se aseaza mai intai in genunchi, apoi se apleaca in fata, sprijinindu-se pe coate. Barbatul se aseaza in genunchi in spatele ei pentru a o penetra.

10. Pozitia copacul: Barbatul sta in picioare, cu fata catre femeie. Pentru usurinta, poate sa stea rezemat de un zid. Femeia se prinde cu bratele de gatul barbatului si cu picioarele de mijlocul acestuia, prinzandu-l in brate. O alta posibilitate, pentru usurarea pozitiei pentru barbat, este ca femeia sa stea cu fundul pe o masa.

11. Pozitia corp la corp: Barbatul se asaza in sezut pe pat cu picioarele fie turceste, fie trase sub el. Femeia sta deasupra barbatului, in poala lui, cu fata spre el, cu picioarele stranse in jurul mijlocului acestuia. Barbatul o ajuta pe femeie sa-si miste bazinul, punandu-si mainile pe soldurile ei. Pentru a se putea misca, femeia isi pastreaza picioarele sprijinite, in spatele lui, de pat sau pe sol, putand sa se impinga in ele astfel. Barbatul se poate apleca in fata, sprijinindu-se in picioare.

12. Pozitia curtezana: Barbatul se aseaza culcat pe pat, lungit pe spate. Femeia se aseaza peste barbat cu spatele lipit de pieptul acestuia si cu fundul in poala acestuia. Ea isi indoaie putin genunchii, sprijindu-si talpile de pat. Pentru a nu se lasa cu toata greutatea peste el, poate sa se sprijine in coate. Barbatul poate controla miscarea de penetrare din picioare. Pentru a-i fi mai usor, poate sa cuprinda soldurile partenerei cu mainile.

13. Pozitia fluturele: Femeia sta intinsa pe spate, cu picioarele desfacute, formand un unghi mai mare de 90 de grade intre ele. Barbatul ingenuncheaza in fata femeii, pozitionandu-se intre picioarele acesteia. Trebuie ca bazinul femeii sa fie asezat sub talia barbatului, ca sa se poata misca simultan. Barbatul isi pune mainile sub fundul femeii si o ajuta pe aceasta sa isi ridice bazinul sprijinindu-se in picioare. Prin aceasta ridicare, trebuie ca barbatul sa o poata penetra.

14. Pozitia invartita: Se efectueaza pornind de la pozitia clasica pe spate, barbatul dedesubt si femeia desupra. Apoi partenera isi ridica picioarele si face o rotatie. Va face acest lucru fara a intrerupe penetrarea.

15. Pozitia lenesului: Barbatul se aseaza culcat pe spate. Femeia se aseaza deasupra lui, cu spatele catre el, sprijinindu-se pe talpi. Barbatul poate controla miscarea punandu-si mainile pe soldurile femeii.

16. Pozitia lingurita: Cei doi parteneri sun asezati in pat culcati unul langa altul. Atat femeia, cat si barbatul sunt lungiti pe o parte. Femeia se sprijna pe un cot si isi indoaie genunchii in fata. Barbatul se aseaza in spatele femeii sprijindu-si corpul de al acesteia. Barbatul o poate imbratisa astfel pe femeie, penetrand-o din spate si mangainu-i sanii sau clitorisul cu mana dreapta in acelasi timp.

17. Pozitia lotus: Lungita pe spate, femeia isi ridica picioarele, punandu-l pe cel drept pe genunchiul celui stang, iar pe cel stang pe genunchiul celui drept pentru a ajunge in pozitia lotus folosita in yoga, si pentru a-si putea misca bine bazinul. Barbatul se aseaza in genunchi in fata ei pentru a o penetra. Se poate apleca deasupra ei pentru a o saruta.

18. Pozitia marea deschidere: Femeia sta intinsa pe spate. Ea isi ridica foarte mult picioarele, pe care le sprijina de pieptul barbatului. Barbatul sta in genunchi in fata ei, pozitie din care realizeaza penetrarea partenerei.

19. Pozitia superstimulanta: Femeia sta lungita la fel ca si la pozitia "misionarului", numai ca de data aceasta isi ridica picioarele si le sprijina de pieptul partenerului care sta in genunchi in fata ei pentru a o penetra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment