miercuri, 22 decembrie 2010

Bibliografie 18+

Vacanta sau concediul sau orice alt timp liber trebuie incarcate si cu ceva ce ne relaxeaza dar in acelasi timp ne exerseaza mintea...Si ce poate fi mai frumos si mai util decat a citi o carte...Si nu ma refer la orice tip de beletristica, pentru ca nu vreau sa plictisesc pe nimeni...ma refer la romanele erotice. Acestea pot deveni "materiale de studiu" si pot da idei minunate pentru noptile albe petrecute cu partenerul...Sunt educative ca filmele pentru adulti, dar dau posibilitatea cititorului sa-si creeze singur personajele si decorul in functie de imaginatia fiecaruia... Vreau ca prin aceasta promovare a unor carti, fie ele si erotice, sa starnesc cititorii sa citeasca...Este cel mai sigur mod in a ne cultiva...

Varstele lui Lulu

La cincisprezece ani Lulu - eleva disciplinata a unei scoli catolice de fete -- isi incepe viata sexuala calauzita de Pablo, bun prieten al fratelui ei mai mare si pe care, de altfel, il iubea in taina. Drumurile lor se despart pentru o vreme, dar dupa cativa ani studenta Lulu il va reintalni pe Pablo, acum un respectat profesor de literatura. Mereu copila inocenta in relatia cu el, oricat de departe ar merge pe calea explorarilor sexuale, Lulu va fi initiata mereu de barbatul matur care ii infatiseaza posibilitati erotice nebanuite. Pana cand, dupa ani buni de casnicie, presarati cu experimente dintre cele mai indraznete, traversate fara complexe, Lulu va trece, incurajata de Pablo, de o limita careia nici nu-i banuise existenta pana atunci. Acesta este momentul revoltei: Lulu fuge pentru a-si gasi independenta. Controlul asupra propriei vieti si-l va dobandi mediat, recurgand la "pasari de noapte" ciudate si punand in scena elaborate acuplari improbabile. Insa tentatia acestei puteri nou dobandite este imensa si, intr-un Madrid inedit, care isi dezvaluie fata ascunsa, stradutele rau-famate unde isi fac veacul transsexualii, prostituatele, traficantii de droguri si de carne vie, dorintele devin periculoase...

Fantasmele erotice ale femeilor, Nancy Friday

Fantasmele erotice ale femeilor a starnit la aparitie o furtuna de entuziasm si scandal. Femeile care citeau cartea ramaneau socate sa regaseasca in aceste pagini continutul secret al propriilor fantezii. Plina de scene vizuale extrem de intense, cu un limbaj deschis, ce sfideaza orice limita, Fantasmele secrete ale femeilor anuleaza rigori si tabuuri, fiind considerata un studiu clasic al sexualitatii feminine. Astazi, milioane de femei se regasesc ideologic in bestseller-ul semnat de Nancy Friday. O carte de referinta a literaturii feministe - o forta eliberatoare care adauga o noua dimensiune fanteziilor si vietii sexuale ale femeilor. "Ca sa poata accepta ideea lui Nancy Friday - feminismul presupune eliberarea sexuala - femeile din Romania trebuie sa-si asume fara resentimente dimensiunea pasiva, receptiva."

Fructul interzis.Romanul erotic al unei femei din lumea araba

In fata unei asemenea prezentari, mintile neincrezatoare au banuit mai intai o strategie de marketing. Cu toate acestea, putini cei care sa nu fi fost deindata sedusi de aceasta carte surprinzatoare, care conjuga erotismul, mania, senzualitatea, desantarea si poezia cu o indiscutabila finete! Despre autoarea romanului stim ca traieste intr-o tara din Maghreb si ca este acum in varsta de patruzeci de ani. Sa mai adaugam ca are talent si curaj. Pseudonimul Nedjma, sub care se ascunde, sa fie oare o pavaza eficienta impotriva furiilor integriste? Greu de crezut..."
I
ata o marturie extraordinara: o tanara femeie din lumea araba indrazneste sa transgreseze tabu-ul sexului si al tacerii pentru a-si povesti viata intima! O educatie represiva, un mariaj fortat in care sexualitatea echivaleaza cu violul, o eliberare disperata ce inseamna automat alungarea din familie, o pasiune senzuala si ucigatoare, in fine, libertatea unui destin de curtezana...
Aceasta carte voluptoasa, incandescenta, jubilatorie si stralucitoare este un act politic, o recastigare a dreptului de a vorbi si a trai. Dezvaluindu-se prin roman, autoarea este inca nevoita sa se ascunda in spatele voalului si al numelui atunci cand este invitata in emisiunile TV.
O capodopera erotica, o declaratie de iubire si manie. Un soc.
Nedjma glorifica erotismul, ridicandu-l la rangul de extaz religios, de ruga mistica... O contributie indrazneata la literatura erotica."

Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani

O carte scrisa intr-un limbaj mult mai elegant si coerent decat s-ar fi putut cineva astepta de la o adolescenta. Saisprezece ani, un jurnal, descoperirea unei lumi noi si diferite: propriul corp de adolescenta, calatoria in cautarea sinelui prin intermediul sexului, dorinta de a prinde cu putere acel sentiment ce nu poate fi cuprins: iubirea. Apoi, iluzia ca l-a gasit in multe paturi, in multe trupuri, in case necunoscute, alaturi de niste barbati care nu o iubesc, experimentand excesul sexual sub toate formele.
Liric si tulburator, dur si romantic, Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani este cel mai surprinzator debut literar italian din ultimii ani.In cartea mea vorbesc despre cum este sa cresti intr-o societate plina de pericole.

Romanul : O autobiografie erotica

Scriitor american underground, Bruce Benderson a cunoscut un mare succes în Franţa cu acest roman, prima carte străină recompensată cu prestigiosul Prix de Flore (2004).
Românul. O autobiografie erotică este cronica unei pasiuni neconvenţionale, pe care autorul o face pentru un tânăr şi fermecător vagabond român întâlnit pe străzile Budapestei. Ceea ce părea a fi o aventură efemeră, a devenit o adevărată obsesie. Atras încă din prima clipă de Romulus, Benderson îşi abandonează viaţa la New York şi mama aflată pe patul de moarte, pentru a-l urma pe acest necunoscut în România. Relaţiile lor sunt încinse, instabile, inegale.
Cartea lui Benderson este mai mult decât o autobiografie erotică, este jurnalul tranziţiei societăţii româneşti, aşa cum este ea percepută de un străin, deopotrivă fascinat şi contrariat de istoria şi prezentul acestei ţări pe care o descoperă. Este, pentru cititorul român, o lectură captivantă, în măsura în care măguleşte, deranjează şi chiar intrigă!
„Ceea ce uimeşte este modul în care Benderson alege să prezinte, într-un limbaj tandru, lucruri considerate a fi şocante." Le Monde
„Benderson împleteşte faptele şi descrierile cu seducţia, conferind romanului o senzualitate care aminteşte de poveştile Şeherezadei." Publishers Weekly
„Romanul meu, un jurnal erotic sumbru, prezintă povestea adevărată a unei relaţii homosexuale, periculoase şi instabile, dintre un american boem şi un est-european depravat, care se desfăşoară în România, o ţară unde legăturile de acest fel erau pedepsite de lege. De fapt, este o carte heterosexuală despre aventura dintre doi bărbaţi, întrucât personajul Romulus face sex cu o mulţime de femei. Totul în carte este real. Nu este ficţiune." – Bruce Benderson

Alte carti de citit: "Vise si fantasme erotice", "Fantasmele erotice ale barbatilor", "Povesti erotice romanesti", "Fantasmele erotice ale femeilor", "Trilogie murdara", "Luni de fiere".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment