luni, 2 ianuarie 2012

Sondaj

Desi inca figureaza pe blogul meu, sondajul despre vizita la medicul ginecolog a expirat inca din septembrie si nu am apucat sa scriu despre el...
Este vorba despre frecventa cu care femeile viziteaza medicul ginecolog. Desi exista posibilitatea sa aibe o marja de eroare, reprezentata de barbatii care poate au raspuns cu "nu" la intrebare, rezultatele studiului sunt urmatoarele:
Din cei 267 care au raspuns, 164 adica 61% au raspuns cu "da", iar 103 adica 38% au spus ca "nu".
Rezultatele pentru mine sunt ingrijoratoare; desi cei ce au raspuns afirmativ sunt majoritari, procentul nu depaseste cu mult 50%. Adica pot trage concluzia ca putin peste jumatate din femei viziteaza medicul ginecolog, ceea ce evident este trist. Multe femei nu stiu in ce consta o vizita la medicul ginecolog si ce repercursiuni ar putea avea neglijenta lor. Multe fac sex dar pe langa grija unei sarcini nedorite altceva nu le intereseaza...Multe tinere au chisturi ovariene si nu le trateaza corespunzator ceea ce poate duce la infertilitate (nu vor mai putea avea copii).
Vreau ca procentul celor ce au raspuns pozitiv sa creasca si sa-si faca un cadou de ziua lor: un consult complet la ginecolog. Nu e scump...caci noi femeile suntem de nepretuit. Asadar nu mai vreau sa se dea vina pe partea financiara...Nici timp nu ia; cu programare o consultatie dureaza maxim 30 de minute...ceea ce e evident infim.
Meritam o vizita la medicul ginecolog o data pe an, de ziua noastra...E o modalitate de a arata respect fata de propria noastra persoana...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment