duminică, 15 ianuarie 2012

Proverbe

"Este usor sa nu-ti fie frica atunci cand ai curaj"
Cand ai curaj exista frica sa nu ai prea mult curaj, care pus in aplicare inoportun, va ajunge sa fie pe viitor motivul pentru frica. Intr-adevar curajul te scapa de frica, dar si frica te scapa de curaj; aceste doua stari antonime sunt diferite dar dupa cum spune proverbul interdependente.
"Nu e rusinos sa nu stii, rusinos este sa faci ceva pretinzand ca stii"
In realitatea cotidiana putine sunt persoanele care pun in practica acest proverb, dar multe sunt cele care il incalca. Problema vine atunci cand in fata unui om care recunoaste ca nu stie, cel ce stie il exclude tocmai pe aceasta considerenta. De apreciat este insa calcarea pe orgoliu si recunosterea acestui lucru, chestiune nu foarte usoara din partea celui care recurge la asta; mai greu este cand gresesti pretinzand ca stii, insa atunci exista scuza ca greseala il defineste pe om.
"Armonia nu depinde de timp si nici timpul de armonie"
Fericirea nu trebuie asteptata din partea celuilalt, ci trebuie sa provina din propria vointa. Fericirea este acel sentiment puternic, uneori coplesitor, care dureaza putin dar are efecte explozive. Armonia este o stare de fericire de durata mai lunga si intensitate mai mica. Apare ca si fericirea atunci cand este dorita in primul rand pentru sine si nu asteptata din partea celuilalt. Starea de armonie poate sa apara oricand si sa tina oricat, atata timp cat altceva nu intervine sa o tulbure. Timpul deci este ceva atat de relativ incat trebuie sa profiti de orice fel de bucurie.
"Atunci cand viata iti ofera lamai, fa limonada"
Optimismul acestui proverb este evident. Chiar daca ti-e greu fa din greutatea acelui moment o amintire frumoasa. Orice moment de bariera, de cumpana este perceput in prezentul trait extraordinar de coplesitor; privit insa din viitor acesta va parea un fleac. Contientizand acest lucru fiecare lamaie ar putea deveni, de fiecare data, o limonada...

Iata un alt text care poate nu are legatura cu sexul, dar care o data citit poate schimba starea generala in bine, determinand cheful de destrabalare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment