joi, 25 februarie 2010

Chirurgia plastica genitala

Femeile isi doresc frumusetea si daca se poate, perfectiunea, oriunde, oricand, chiar si pentru zona lor intima. La fel si barbatii si este logic sa se intample astfel, pentru ca frumusetea inseama incredere in propria persoana si implicit, curaj pentru a lua anumite decizii, pentru a te implica in anumite actiuni, deci, pentru a te afirma. Exista totusi o diferenta: in timp ce femeile isi doresc frumusete pentru a se simti bine in propria lor piele sau pentru a-l face fericit pe partenerul lor, barbatii apeleaza la diverse metode chirurgicale pentru a creste calitatea si durata placerii sexuale.In intreaga lume se vorbeste tot mai mult despre chirurgia genitala. Aceasta cuprinde nu doar chirurgia plastica estetica genitala, ci si chirurgia plastica reconstructiva, atat in cazul femeilor cat si al barbatilor.
Perceptia pozitiva asupra propriei persoane si asupra vietii sexuale este strans legata de perceptia organelor genitale. Toate acestea pot fi afectate daca persoana respectiva simte si vede ca ceva nu este in regula. Aici intervine imbunatatirea acestor aspecte cu ajutorul esteticii, prin chirurgie, scopul fiind acela de a reda aspectul normal al organelor genitale sau de a imbunatati calitatea vietii sexuale.
Motivatia?
Cei ce se opun unor astfel de interventii chirurgicale considera ca acest trend se datoreaza impactului negativ al media asupra femeilor, care sunt nesigure in relatia de cuplu si se simt obligate sa le faca pe plac partenerilor, in timp ce simpatizantii vad totul ca pe o emancipare a femeii si un pas al acesteia catre libertatea sexuala.Candidatele pentru astfel de proceduri sunt femeile cu venituri ridicate, cu o pregatire educationala cel putin medie, atat casatorite cat si necasatorite. Interesul femeilor creste cu atat mai mult cu cat prin proceduri simple si nedureroase pot corecta probleme care le-au cauzat disconfort inca din perioada pubertatii sau de la nasterea primului copil.
Factorii care determina modificarea aspectului organelor genitale
Principalii astfel de factori sunt: varsta, sarcina si nasterea sau nasterile. Mai mult decat atat, odata cu instalarea menopauzei, tonusul muscular si elasticitatea pielii sunt slabite. Printre factorii de risc se numara nicotina, care distruge tesuturile conjunctive, obiceiurile sexuale cum ar fi contactele sexuale prea dese, anatomia partenerului si rasa umana, deoarece se stie faptul ca femeile europene pot fi afectate de o relatie sexuala cu un partener afro-american sau asiatic.
Rejuvenarea vaginala
Rejuvenarea vaginala reprezinta un complex de interventii menite sa imbunatateasca aspectul si sensibilitatea elementelor zonei vaginale. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au avut de suferit datorita aspectului organelor genitale proprii. De exemplu, dezvoltarea excesiva a labiilor cauzeaza disconfort fizic si imposibilitatea de a purta anumite piese de vestimentatie, o forma anormala a vaginului sau a zonei genitale cauzeaza disconfort in timpul actului sexual, durere si stres psihic. Inegalitatea labiilor duce chiar la infectii si probleme in urinare sau mentinerea igienei intime.
Cel mai des intalnite proceduri in chirurgia estetica feminina sunt: rejuvenarea vaginala cu ajutorul laserului sau liposuctiei, marirea sau micsorarea labiilor, liftingul si remodelarea zonei pubiene, vaginoplastia adica remodelarea relaxarii muschilor vaginali, reconstructia himenului numita himenoplastie si clitoroplastia, care consta in inlaturarea excesului de piele din jurul clitorisuluiAceste interventii sunt realizate atat pentru imbunatatirea aspectului zonei genitale, cat si pentru marirea placerii sexuale.
Alte interventii au mai mult scopul de a imbunatati viata sexuala, asa cum sunt operatiile de marire a penisului sau de augmentare a punctului G. Augmentarea punctului G este cea mai recenta operatie pentru amplificarea placerii sexuale si presupune injectarea de colagen uman pentru a mari dimensiunile acestui punct magic. Astfel perceptia stimulilor sexuali este mult mai rapida si mai intensa.Estetica vulvo-vaginala este intr-o permanenta dezvoltare si cuprinde si operatii cum este cea de refacere a perineului, in urma unei rupturi de perineu.
Si barbatii au dorintele lor!
Credeati ca doar femeile se preocupa de aspectul zonei lor intime? Ei bine, nu. Sunt o multime de barbati in toata lumea, care se gandesc serios la imbunatatirea aspectului zonei lor genitale si mai ales, la imbunatatirea vietii sexuale.Chirurgia genitala masculina cuprinde o serie de proceduri menite sa corecteze si sa imbunatateasca functiile sexuale si aspectul sau forma organelor genitale masculine. Atat aspectul cat si functia acestor organe sunt strans legate, in viziunea societatii, de ideea de virilitate si perpetuare a speciei, cu atat mai mult cu cat se stie ca barbatii sunt sclavii ideii "Marimea conteaza!".
Interventiile cel mai des intalnite in chirurgia genitala masculina sunt: marirea, alungirea sau ingrosarea penisului prin injectarea de colagen uman sau grasime umana, augmentarea glandului penian, implantul testicular si circumcizia.Anumiti barbati considera ca un penis circumcis este mai curat si mai estetic.