vineri, 16 decembrie 2011

Invata sa fii...amanta

Nu cred ca exista femeie...si mai ales barbat, care sa nu fii fost vreodata amanta/amant. Acest statut adauga la curriculumul constiintei o pata de cerneala care ramane acolo pana la "incheierea contractului" cu cel incornorat. Sentimentul de tortura apare atunci cand crezi in fidelitatea fata de si din partea "companiei" la care lucrezi si pentru asta mai capeti si "marire de salariu". Cu siguranta sunt si "angajati" prefacuti pentru care incercarea "concurentei" inseamna acumulare in experienta si automat posibilitate spre avansare pe scala personala.

Si totusi angajamentul de amanta este un risc pe care trebuie sa ni-l asumam si pentru care nimeni nu este de vina mai tare decat femeia...Nu! Niciodata barbatul este de vina. Barbatul este precum se stie o persoana care sub influenta ispitelor sexuale se transforma in fiinte primitive, la care doar instinctul procreeri mai functioneaza. Daca barbatul insala este vina femeii de langa el, care nu a stiut cum sa-l tina langa ea. Insasi amanta cu care barbatul insala este de vina ca se lasa iubita de un barbat “luat”. Amantele stiu intotdeauna…sau aproape intotdeauna starea civila a barbatului cu care se culca, insa majoritatea accepta asta si, de cele mai multe ori se imbraca cu o manta ce le ofera o superioritate nejustificabila in fata bietei femei careia i se pun coarne.

Ce inseamna totusi sa fii o amanta?…

Amanta inseamna sa devi al treilea unghi intr-un triunghi dreptunghic, in care unghiul drept este cel care insala. Intr-un triunghi dreptunghic celelalte unghiuri sunt ascutite, fiecare avand un anumit numar de grade. In aceasta situatie persoana inselata isi pierde din grade. De asemenea amanta este ipotenuza fara de care suma patratelor catetelor nu ar exista si deci doar…si numai depinzand de ea se poate calcula formula lui Pitagora…Sa exemplific. Atunci cand devi unghi drept sau ipotenuza in tringhiul descris ajungi sa te imparti intre doua vieti. Este un risc asumat, neconstientizat de la incept…La incept vezi doar linia dreapta limitele careia fiind reprezentate de doua persoane…Cand in plan apare un punct, esti tentat sa te unesti prin dorinta de evadare din rutina liniei si astfel se formeaza tringhiul. Dupa aceasta unire incep “formulele matematice” de care, o data invatate, este foarte greu sa te desparti. Formulele matematice privind figura geometrica descrisa mai sus sunt de fapt amintirile create prin consimtamantul desenarii acelui triunghi. Desenat frumos cu cerneala pe o coala alba de caiet, cu toate exercitiile efectuate aferente lui, este deosebit de greu sa uiti si sa revii la capitolul segmentul.

Amanta este deci un statut care trebuie asumat. Acest statut trebuie sa aibe niste limite deoarece cu cat relatia evolueaza mai mult cu atat unghiul ascutit, cu mai putine grade scade, ajungand intr-un final sa fie exclus din plan, si de cele mai multe ori greu sau chiar imposibil de recuperat. O femeie devine amanta dintr-un singur motiv…ca vrea mai mult decat are, si cu riscul de a pierde vrabia din mana pe cioara de pe gard se arunca in bratele unui barbat care ii poate oferi ori bani, ori sex. Daca amanta doreste mai mult de la un barbat decat acestea doua atunci lucrurile se incurca…Si ca o lege a amantei pot sa impun “niciodata sa nu ceri mai mult decat ti se ofera”…sau “niciodata sa nu ceri mai mult decat iti permite statutul”…

Ca amanta:

-nu investesti sentimente;

-nu ceri barbatului socoteala in legatura cu activitatile lui;

-nu ii spui ca te enerveaza;

-nu ii povestesti toate nemultumirile cu care te-ai izbit in viata;

-nu il compari cu sotul;

-nu ii ceri detalii despre viata, sotia, copii, jobul lui;

-profiti de el pe toate planurile, adica faci ce nu poti face in mod obisnuit cu sotul: excursii exotice, pozitii sexuale neobisnuite, shopping pana la epuizare etc.

-nu pastrezi mesajele, mailurile de la el si prin urmare pastrezi secretul relatiei…este deosebit de importanta discretia;

Daca se incalca o regula, relatia poate deveni patologica…e ca intoxicatia cu arsenic, care se manifesta prin stagnarea toxicului timp indelungat in organism, o doza mai mare putand cauza chiar moartea.

Daca amanta priveste lucrurile intr-un mod pozitiv o astfel de relatie este si poate fii foarte frumoasa…insasi ideea ca nu stie nimeni, ca intalnirile sunt secrete, pe scurt misterul insusi ofera mierea in viata unei amante. Constiinta va fii curata daca toate “regulile” de mai sus sunt respectate…Relatia poate inceta oricand fara regrete si fara consecinte.

La urma urmei trebuie sa gandim din perspectiva faptului ca a fii amanta este poate o nevoie a femeii contemporane, care vrea sa incerce si din fructul interzis. Nu judec pe nimeni care se trasforma din femeie casatorita in amanta, deoarece o data, mai de mult am avut si eu acest statut, si marturisesc ca mi-a facut bine si nu am nici un fel de regret…

P.S.: Acest text este scris cu gandul la cineva foarte drag care este pus in situatia de a avea acest statut…

2 comentarii:

  1. Amanta, iese cel mai prost din afacere..pentru ceva bani isi cam vinde ideea de iubire iar gandirea si sentimentele ei vor iesi schimbate din afacere..in timp ce banii se vor fi dus de mult, ea o sa-si doreasca sa poata iubi sincer pe un barbat cu care vrea sa fie toata viata..

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim5:49 p.m.

    Ciao frumos scris.si eu sunt hamanata dupa ce timp de 13 ani am fost sotia inselata! Diferenta e enorma .ma sint iubita protejata dorita muuult mai bine ddecat atunci cand eran sotie! Oricum nu duc lipsa absolut nimic si e mult mai bine .despre sotia lui toate bine .nu au Copii si nu se inteleg de cativa ani deloc si nu sunt eu motivul certurilor lor .chiar avem de cand sa facem un copil.intro si ea va afla dar e vina Ei ca nu a stiut sa ISI tina barbatul langa ea.repet pana sa ma cunoasca pe mine aveau Mari probleme.am intrat in viata lui cand Mam convins ca chiar nu o iubeste si sta cu ea ca colegi de apartament .de ex nu au mai facut dragoste de un an si ceva.o cunosc pe ea si mía spus asta inaite cu mult sa fiu amanta. Sotului Ei.sincer nu as vrea sa ne casatorim e mai bine amanta .....

    RăspundețiȘtergere

comment