sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Sexul pentru mine...


Sexul…imi place sa-l practic dar si sa vorbesc despre el…Am decis sa si scriu despre sex dupa multe intrebari puse mie insami,sau celorlati din jur,despre avantajele sau dezavantajele acestui lucru…prin urmare de la inceput mi-am asumat consecintele “sinceritatii” mele,si a faptului ca vorbesc despre un subiect inca tabu in Romania in plin secol 21.
Din toate postarile nu cred ca se poate deduce pana acum o anumita viziune a mea despre sex si sexualitate…Eu abordez aceasta tema la nivel general, incercand a explica anumite fenomene,dand propriile exemple.Am decis sa construiesc acest blog,pentru ca imi place sa vorbesc CU SI DESPRE…sex.
Sexul este ceva normal…este o nevoie fiziologica ca si cea de a manca sau a bea.Satisfacearea nevoii se face instinctulal,ca si la animale…Nimeni cand simte senzatia de foame sau de sete nu cred ca gandeste ca trebuie sa faca,sau cum sa faca sa manance sau sa bea apa…acestea se intampla reflex,tocmai datorita instinctului animalic…Pentru a intelege mai bine sa ne gandim la oamenii preistorici…noi suntem predecesorii lor…Asadar si atunci cand suntem excitati,cu conditia de a indeplini triada:sa avem unde, cand si cu cine ,ne satisfacem nevoia, fara a mai gandi ce trebuie sa facem pentru asta…Ceea ce insa ne deosebeste de animal este ratiunea,si prin urmare constientizarea cantitatii mancarii,a gustului apei si…a persoanei cu care urmeaza sa facem sex,scopul faptei etc.Ca putem manca mai mult decat ni se da,sau ca bem ceva ce e rau la gust,sau ca facem sex si pentru placere si nu pentru a ne procrea,asta este deci ce ne face evoluati fata de primate.
Imi place sa fac si sa vorbesc despre sex fara nici o retinere tocmai pentru ca din asta m-am nascut…Este deci ceva atat de normal incat nu gasesc nici un motiv de pudoare sau retinere,bineinteles dar care sa aibe si limite…Sexul ofera descarcare psihica si spirituala…Satisfacerea nevoii duce la “multumirea” hipotalamusului si sistemului limbic,care are ca si consecinta eliberarea unor hormoni hipofizari-ce au denumirea de endorfine(hormoni ai fericirii).Prin urmare sexul fizic,deci prin efortul fizic ce are loc,este destresant,imunoprotector,vasodilatator,si da energie,incredere in sine,putere mai mare a concentrarii,randament crescut etc.Asadar consider ca are suficient de multe calitati incat sa fie practicat in continuare…Sexul ofera acea implinire sufleteasca de care orice femeie sau barbat are nevoie pentru a fi un adulti impacat cu sinele.Intr-o relatie cei doi parteneri nu trebuie sa se rezume doar la aceasta sursa de implinire sufleteasca…Sunt bineinteles si altele…Una dintre ele este pentru mine “sexul cu sufletele”…Se intampla de foarte multe ori sa stau alaturi de iubitul meu in pat,imbratisati,cu ochii inchisi si sa simtim acea tremuratura a sufletelor,o caldura induiosatoare ce se imprastie in tot corpul,niste fluturasi ce isi scutura aripioarele…Desi misterioasa, aceasta senzatie m-a facut sa-mi pun semne de intrebare in ceea ce priveste mecanismul,”etiologia” ei…Si bineinteles am inteles ca iubirea ofera fara atingere erotica,aceeasi senzatie interioara ca si sexul…si tot acelasi hipotalamus si sistem libic sunt de vina,care pe langa hormoni hipofizari duc la eliberare de hormoni tiroidieni si(poate) suprarenalI ce dau tahicardie(puls crescut), care va face sa apara acea senzatie de tremuratura precordiala…Placerea in sex practic se refera la orgasm...Desi poate nu fac sex de cate ori mi-as dori…mai bine mai rarut,ca-I mai dragut dar atunci bine.Nu accept nici o partida de sex fara orgasm…desi clitoridian caci pana acum nu(cred) ca am ajuns la performanta de a obtine unul vaginal…care este o placere maxima, descrisa de mama mea ca fiind”stare in care vezi stele verzi”.
La inceputul vietii sexuale am auzit prin jur ca este o diferenta intre a face sex sau dragoste…Singura diferenta este ca dragostea tine mai mult…dar nu de putine ori plictiseste…Un domn doctor ne-a zis o data la un curs ca erectia barbatului dureaza intre 10 si 15 minute(adult sanatos).Daca preludiul tine mai mult…s-ar putea la un moment dat ca si vraja sa dispara…
Atunci cand nu fac sex…se intampla sa am perioade de abstinenta de cateva zile…atunci pictez sau…mananc ciocolata…Acestea doua au o importanta majora in ceea ce priveste implinirea mea sufleteasca…Daca nici asa nu se rezolva apelez la masturbare,care asa cum am mai zis nu este anormala(vezi postarea ”Masturbarea este buna” si postarea in care am vorbit de Freud).
De ce fac eu asta?Pentru ca imi place…si pentru ca imi place vreau sa stiu cat mai multe…Deja consider ca detin informatii pe care multe femei de varsta mea nu le au…Din altruism,nu le pastrez numai pentru mine,ci le impartasesc,fara a obliga pe nimeni sa faca asta…Dupa ca am vorbit despre sex…l-am pus in practica…acum scriu despre el…si il transform in modalitate de descarcare…Asadar fac asta pentru mine,pentru tine,sau oricare alta femeie ce vrea sa stie mai multe despre ea…

7 comentarii:

  1. mi-am dat seama azi cu al meu k avem candidoza maine mergem urgent la doctor dar ma roade curiozitatea cum i-am dat-o lui daca noi d fiecare data ne-am protejat si nici macar nu ne-am atains fara protectie k de relatia e la inceput eu nu am prea mare incredere in barbati si c fac ei cu instrumentu muncii ... vroiam sa t intreb daca chiar e posibil asa ceva sau eu nu am nimic ksincer nu prea am sintomele (oricum ma duc la doctor stai linistita) si el le are ... na paranoia ma ia acum si chiar vreau sa shtiu daca s poate .. ps.: al are o roseata p testicule si la inceperea penisului pielea uscata gen . el a zis k a mai patit si asa pateste d lacandidoza. te rog mult sa imi raspunzi ms mult. popici si sa stii ca te urmaresc zilnic;)

    RăspundețiȘtergere
  2. CANDIDOZA...am mai vorbit despre asta...dar revin de fiecare data atunci cand este nevoie...Candidoza(candida albicans),este o forma de ciuperca,existenta in mod fiziologic in organism...Atunci cand vaginul isi schimba pH-ul(administrare prelungita de antibiotice oral,spalaturi vaginale cu substante care nu au pH neutru,fac astfel incat sa "imputineze" lactobacili(bacterii aparatoare din vagin care mentin pH-ul neutru),si astfel,din cauza ca mediul devine acid sau bazic,ajuta la dezvoltarea Candidozei care este de fapt un fung(ciuperca).S-a discutat daca Candidoza este sau nu BTS...Eu zic ca da,desi poate as gresi.Tocmai de aceea cand amandoi partenerii sunt bolnavi recomand tratarea simultana.

    RăspundețiȘtergere
  3. La femei se manifesta prin aparitia unei secretii vaginale abundente,vascoasa,de culoare alba si cu miros precum aracetul(deci fara miros urat).La barbati se manifesta mai rar(de obicei barbatii sunt cei care nu manifesta sau manifesta rar BTS-urile,motiv pentru care nu folosesc prezervativul zicand ca sunt sanatosi).Totusi daca candidoza se manifesta,apare o secretie uretrala alba,care se va aduna in jurul preputului,la baza lui.De asemenea Candidoza,fiind ciuperca,se poate transmite si cu ajutorul obiectelor contaminate,in mediile ce ii permit dezvoltarea(la piscina-prin prosoape,lenjerie intima,incaltaminte).Nu trebuie omis faptul ca aceasta Candidoza poate aparea si in alte zone decat cea genilata(interfalangier la picioare,in santurile fesiere,sau alte santuri(la obezi-sub sani).De aceea se vorbeste despre Candidoza,fiind o boala nu atat de periculoasa,precum riscul de inbolnavire frecvent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tratamentul...
    Stiu ca fac o greseala si ca ar fi trebuit sa te trimit la ginecolog si respectiv pe partener la urolog...Dar avand in vedere invazivitatea scazuta a tratamentului,fac cateva recomandari...
    Pentru femei:aplicatii locale cu antifungice(ovule),care se vor aplica seara,dupa igiena riguroasa a organelor genitale EXTERNE.Se va introduce cat mai adanc,iar pentru protectia imbracamintii recomand un absorbant zilnic.Dimineata se poate observa ovulul topit,care a curatat prin curgerea lui,peretii vaginului.Prin urmare este logic ca,pe peretii vaginului inca exista medicament,care urmeaza a fi curatat prin spalaturi vaginale cu ceai de musetel(atentie!!bine strecurat).Spalatura se va face pana cand lichidul iese curat(deci nu foarte insistent-de 2 ori).Tratamentul cu ovule este suficient,si se va lua timp de 5-7 zile timp in care CONTACTUL SEXUAL ESTE INTERZIS!!(recomand KLION)
    La barbati...tratamentul este unul general sau local.Numita si balanita,candidoza la barbati se trateaza rar avand in vedere raritatea manifestarii acestei boli la sexul masculin.Se administreaza sau nu un antifungic oral si un urguent care se va folosi local pentru a opri senzatia de mancarime.
    De asemenea a se evita purtarea hainelor stramte,administrarea sau autoadministrarea de antibiotice,imprumutarea hainelor etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru mai multe informatii recomand:
    http://www.sfatulmedicului.ro/Candidoza-si-alte-infectii-micotice/candidoza-bucala_1355
    si...
    http://www.romedic.ro/candidoza-genitala
    si...
    bineinteles pe...
    http://isaxx-cusidespre.blogspot.com/2009/06/candidoza.html
    P.S.:Multumesc din suflet ca ma urmaresti zilnic...Daca vei avea cu alta ocazie o alta nelamurire,cu cel mai mare drag te ajut...Iti doresc multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc am venit de la doctor ... astept rezultatele de la lama pana atunci doar nishte spalaturi ... oricum ms ...
    ps: am vazut comentariu tipei respective de la celalat post mi s-a parut putin cam rautacios e adv intru mod diplmatic dar f rautacios... nu tine cont de asta si tu si laura faceti o trb buna pacat nu reusim sa mai dezghetzam si mintea unor persoane asta e Romania post comunista n avea ce face. multumesc inca o data

    RăspundețiȘtergere
  7. Atenţie! Spermicidele modifică pH-ul vaginal, putând duce, nu doar la dezvoltarea fungilor ci si la eroziuni cervicale.
    Un alt motiv de apariţie a candidozei este tratamentul cu antibiotice(pe termen lung sau cu AB cu spectru foarte larg). În acest ultim caz, dacă persoana are un astfel de tratament, poate face profilaxie.
    În altă ordine de idei, să nu uităm ca folosirea obictelor intime(prosop) în comun poate duce la contactarea candidei. Deci, o curăţenie impecabilă se cere (spălat şi călcat).

    Sappho - puţin răutăcios sau foarte rautăcios? Întreb fiindcă atributele (în număr de 2) se află în acelasi post. Oricum ar fi, întreb şi eu ce te face să spui asta. ;)

    RăspundețiȘtergere

comment