joi, 5 februarie 2015

Ce e iubirea?

Dupa o conversatie telefonica in care mi s-a zis din nou ”te iubesc-ul” acela care imi fulgera pana in degetele picioarelor corpul, am avut o revelatie. Ce este iubirea? Si de aici mi-a venit ideea sa cer pareri in stanga si in dreapta, dand nastere unui soi de quiz, fara prea mare succes insa, dar care m-a facut din nou sa realizez cat de frumos este sa fim atat de diferiti...
”Iubirea este cea mai puternica forta din univers, care te face sa devii azi mai mult decat erai ieri, si sa oferi lumii ceea ce ai de oferit, fara sa accepti nimic in schimb...”
”Iubirea este un amalgam de sentimente foarte placute care te fac sa te simti cineva (cel mai frumos om, cel mai cel), care iti da acel click de bucurie si impuls de a merge inainte si de a trece peste obstacolele vietii...”
”Iubirea este atunci cand pentru cineva ai fi gata sa renunti la stilul tau de viata pentru a-i face pe plac. Sa-ti asumi orice pentru persoana de langa tine. Sa ai rabdare cat un munte. Sa plangi. Sa te bucuri. Sa-ti pese. Gandurile tale si deciziile sa fie in concordanta cu ateptarile ei.”
”Iubirea este totul si nimic. Este ceva ce simti, nu ceva ce povestesti. Eu stiu ce e pentru mine, dar raspunsul meu nu mai are nici o valoare. E dorinta de a-ti saruta parteneul dimineata cand te trezesti, chiar daca stii ca ii pute maxim gura...Si tine mai mult de defecte, nu de dragalasenii si siroposenii. Cand totul e bine nu e iubire. E placere. Cand e rau si cu toate astea mai exista doi, atunci e iubire. Nu e nici un sentiment de gol in stomac. Ala il ai si atunci cand mergi cu masina si iti taie cineva calea...sau calci in gol.”
”El amor es respeto entre dos personas que se aman y comparten intereses en comun para compartir una vida juntos”
”Iubirea este de mai multe feluri. Spre exemplu eu m-am despartit de Andreea, tocmai din cauza faptului ca am impresia ca merita mai mult...”
”Iubirea e chimie, baby...”
”Iubirea e de mai multe feluri (altul)...Depinde fata de cine simti. Iubirea este diferita de la persoana la persoana”

...Si acum vreau sa spun ceea ce cred eu...
Iubirea este un sentiment profund pe care il simti fata de o persoana pentru care ai fii dispus sa faci orice, numai pentru a-l stii fericit. Cand eram mica ma tot imaginam in fata a celor mai importante cinci perosane din viata mea, si pusa sa aleg una, pe care o iubesc cel mai mult, cu conditia ca ceilalti sa moara. Plangeam de fiecare data cand ma gandeam la asta pentru ca sufletul meu era impartit in atatea parti in mod egal. Cateodata ma uimesc cum reusesc sa iubesc atatea persoane in acelasi timp. Uneori tind sa cred ca sunt superficiala in alegerile pe care le fac, dar nu regret pentru ca pot spune ca nu imi place sa...urasc. Si atunci aleg sa iubesc. Iubesc poate mai mult decat ”trebuie” si asta ma oboseste teribil. Ma impart in atatea parti. (oare exista o unitate de masura a iubirii???). Fiecare persoana din anturajul meu merita o parte din sufletul meu...
Iubirea in contextul unei relatii intre doi oameni de sex opus difera de iubirea pe care o porti pentru orice alta persoana. Este contopire de suflete si trupuri intr-unul singur, alcatuind intregul. Iubirea este o bula de sapun pe care o simt in piept de fiecare data cand sunt sarutata sau luata in brate de acela. Acea bula se sparge si varsa magma calda care ma face sa simt ca imi este sufetul mangaiat. E cuib de fluturi colorati, care la fiecare atingere, ies si isi lovesc violent aripile de peretii stomacului, dand nastere valurilor de emotie, care ma fac uneori sa-mi vina sa plang de fericire. E ca o dimineata insorita de mai, in care miroase a vara si a apa sarata de mare...Iubirea este un strop de ploaie ce aluneca usor printre perii fini ai frunzelor de floare, este ciripit de pasari si zumzet de albine, este liniste deplina in care sufletul vibreaza...

...Iubirea este totul...sau nimic (nu si...).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment