vineri, 29 martie 2013

Avortul menstrual

O durere cumplita m-a trezit in miezul unei nopti. Eram la menstruatie...durerea mi se parea fireasca asa ca mi-am schimbat pozitia asa cum fac de obicei, cu gandul ca va trece...Dar nu a trecut. M-am trezit sa iau un paracetamol, si apoi m-am pus in pat cu speranta ca voi adormi imediat. Nu a fost deloc asa...Durerile erau din ce in ce mai intense dar intermitente...M-am dat jos din pat si m-am pus ciuci dar nu a functionat; am ajuns in cele din urma intr-o pozitie fetala cu influente yoghine si simteam ca durerea se diminueaza, dar doar daca ”impingeam”. Respiram adanc, imi constientizam durerea si ma concentram sa ma lupt cu ea. Iubitul meu, ingrijorat, m-a intrebat ce se intampla cu mine. Eu, sfasiata de durere, i-am raspuns ca nu stiu, dar daca as stii ca si durerile nasterii sunt ca si astea aleg fara doar si poate cezariana. Si am mai luat un paracetamol, iar dupa niste plimbari pe suprafata mica a garsonierei noastre am decis sa incerc din nou sa dorm. Am adormit...in cele din urma...
Azi am fost la ginecolog...Dupa cum bine stiti (sau nu), anual imi fac cadou de ziua mea, o vizita la medicul giecolog si una la stomatolog. E un tabiet de care nu vreau sa ma indepartez vreodata. Mi se pare cel mai de pret cadou pe care mi-l pot oferi, care imi ofera incredere si respect in propria persoana. Schimbandu-mi domiciliul am fost la alt medic decat la acela la care mergeam, care barbat fiind avea un stil deosebit de a-si exercita meseria. Nu-mi plac femeile ginecolog din cauza unei experiente din perioada adolescentei, dar am fost deschisa sa incerc mai ales pentru ca mi-a fost recomandata de o doamna doctor din spitalul unde lucrez. Evident ca am ramas dezamagita...dar asta nu conteaza...E clar ca de acum inainte voi face astfel incat in fiecare an de ziua mea sa merg la Brasov...
Doamna doctor m-a intrebat care este motivul vizitei mele...si nici nu am terminat bine de spus ca a si dat diagnosticul...avort menstrual...M-au apucat niste emotii si calduri prin corp, incat ma bucur acum ca stateam pe scaun in momentul acela...Am auzit evident de asta dar culmea nu din carti...ci de la mama, care mi-a povestit ca trebuie sa stiu ca atunci cand am sangerari abundente si dureri puternice exista posibilitatea sa pierd o sarcina. Nu am crezut nici o secunda ce-mi spunea...mai ales ca nici macar nu am invatat despre asta... Ok am invatat despre avortul spontan, care survine dupa confirmarea unei sarcini, dar despre avortul menstrual, care elimina practic un embrion de maxim doua saptamani, nu am citit niciunde.
Mi-a facut o ecografie abdominala si una transvaginala care a confirmat doar faptul ca sarcina (pfff) s-a eliminat in intregime. In rest totul s-a dovedit a fi normal...Si inspirata de profadesex, am decis sa fac si testul pentru Ureaplasma, Micoplasma si Clamydia, asta pentru ca nu mi le-am facut niciodata si pentru ca vreau sa fiu perfect santatoasa...Mai multe despre acestea insa vorbim cand o sa am rezultatele.
Pana atunci puteti sa accesati site-ul acesta care descrie explicit avortul spontan...

Un comentariu:

  1. draga mea, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta :( e tare dureros :( am patit-o si eu in octombrie, doar ca eu nu am avut dureri doar intarzierea menstruatiei si test de sarcina pozitiv(la 4 zile de intarziere si-a facut aparitia menstruatia)dar trebuie sa te gandesti ca toate se intampla cun un scop si sa fi puternica!
    nici mie nu imi plac doamnele ginecolog, sunt convinsa ca domnii sunt mai buni in aceasta meserie, am noroc ca am gasit un ginecolog bun, intelegator, rabdator,se vede diferenta intre un ginecolog tanar si unul batran asta dupa ce am schimbat vreo 3, printre care si o femeie. cei tineri au multa rabdare si sunt deschisi la alternative si proceduri noi.
    Astept vesti bune! multi pupici si imbratisari :*

    RăspundețiȘtergere

comment