miercuri, 3 aprilie 2013

Sanatatea sexuala si fertila

Asa cum  am spus in postarea anterioara, am fost la ginecolog. Anual imi fac cadou de ziua mea un control de rutina, care sa ma asigure ca ceea ce sustin si practic...un sex bun si sanatos. Anul acesta nu mi-am facut testul Babes Papanicolau, deoarece  l-am facut anul trecut. Intru in clasa celor fara risc de malignitate, intrand in categoria II, deci un examen o data la doi ani este suficient. Iata clasificarea testului Babes Papanicolau.
Clasa I = celule normale. 
Clasa II = celule cu modificări atipice benigne (celule epiteliale cu modificari de natură inflamatorie, limfocite, histiocite, etc.). Rezultatul de clasa II a testului nu este ceva neobişnuit, deoarece celulele din cervix suferă în permanenţă modificări. 
Clasa III = citologie sugestivă, dar neconcludentă pentru malignitate (se mai numeşte şi „frotiu suspect”). 
Clasa IV = citologie puternic sugestivă pentru malignitate (celule tumorale maligne prezente în număr redus). 
Clasa V = citologie concludentă pentru malignitate (celule maligne prezente în placarde). Clasele I-II înseamnă că rezultatul este negativ, iar clasele IV-V - pozitiv. Modificarile celulelor cervicale care nu au fost tratate şi care determină un test Papanicolau anormal ar putea progresa către un stadiu precanceros sau canceros. 
Citeste mai mult: adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/babes-papanicolau-testul-anticancer-1_50ba08987c42d5a663b1152a/index.html


De asemenea mi-am facut o ecografie abdominala completa si una transvaginala, care au evidentiat ovarele in pozitie si structura normala, si un uter fara continut, cu aspect normal. Niciodata pana acum nu mi s-au recoltat secretie in vederea examinarii pentru ureaplasma si mycoplasma. Pentru Chlamydia mi s-a recomandat recoltarea unei probe de sange. Aceste analize au fost mai scumpe, dar am decis sa le fac deoarece nu cred ca am sa le mai fac curand. Sunt microorganisme care se transmit strict prin contact sexual, si am incredere in fidelitatea cuplului.
Asadar analiza imunologica Chlamydia trachomatis Ac IgA este negativa daca se incadreaza  sub 20 U/ml ; la mine valoarea este de 3.9 U/ml, 
Ureaplasma si Mycoplasma sunt negative, iar din proba de secretie, Staphylococcus aureus, Candida Albicans, Enterococcus spp si Enterobacteriaceae sunt absente.

Sunt foarte fericita ca imi tratez pasarica cu respect si mi-ar placea sa stiu ca toate femeile fac asta. Ca sa fi informat despre Ureaplasma si Mycoplasma, iti recomand sa accesezi acest site iar despre Chlamydia click aici.

Voi cat de des mergeti la medicul ginecolog???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment