joi, 28 iulie 2011

Din nou despre candidoza...

Infectia vaginala cel mai des intalnita este candidoza - 75% dintre femei sufera de aceasta infectie a zonei intime. Poti suferi de candidoza chiar si inainte sa iti incepi viata sexuala, deoarece infectia nu depinde strict de contactul sexual ci si de alti factori, pe care ii vei afla imediat! Si cum preventia este cea mai buna arma impotriva bolilor, este vital sa afli care sunt metodele de prevenire a candidozei! Si inca ceva! Orice sursa ai consulta, este bine sa stii: candida, candidoza vaginala, micoza vaginala, inseamna toate acelasi lucru! Sa previi, este mai bine decat sa tratezi, asadar iata cele 15 metode esentiale si usor de pus in practica pentru ca aceasta infectie vaginala - candidoza, sa nu iti dea batai de cap vreodata!
1. Evita sa apelezi imediat la antibiotice!
Medicamentele antibiotice modifica flora vaginala, favorizand cresterea in exces a acesteia. Flora vaginala protejeaza vaginul, insa, atunci cand creste in exces, dauneaza. Totusi, daca ai o infectie, vaginala sau nu, si urmezi un tratament cu antibiotice, trebuie sa asociezi tratamentului si o metoda de protectie impotriva unei noi infectii. Alege tu metoda de protectie: medicamente sau un produs lactat pe zi.
2. Foloseste foarte rar sau deloc tampoane!
Renunta la tampoane si absorbante cu suprafata sintetica, in favoarea absorbantelor din bumbac sau hartie! Tampoanele trebuie evitate, deoarece favorizeaza candida, din cauza umezelii si a caldurii mentinute in interiorul vaginului. Daca, din motive evidente, nu poti evita tampoanele, nu uita sa le schimbi la maximum 4 ore!
3. Nu exagera cu spalaturile vaginale!
Nu face dusuri vaginale sau spalaturi vaginale frecvent, deoarece jetul curata vaginul de flora care il protejeaza si astfel, il expune la infectii. Poti face dus ori de cate ori doresti, insa nu intravaginal. Te sfatuim sa apelezi la spalaturile vaginale doar de 2 ori pe luna, fara sa folosesti un jet puternic, fara sapun si fara sa cureti energic. Sunt de ajuns apa/ceaiul/medicamentul si stergerea usoara.
4. Din fata inspre spate!
Spala zona vaginala si anala, din fata inspre spate, pentru a evita contaminarea zonei vaginale, sensibile, cu germeni din zona anala. Aceleasi miscari trebuie sa le faci si atunci cand mergi la toaleta!
5. Schimba costumul de baie umed!
Dupa ce intri in apa si mai ales, daca stai mult timp in apa, schimba costumul de baie cu ceva curat, proaspat si uscat, daca ai ocazia. Poate fi un alt costum de baie sau niste pantaloni scurti. Totusi, daca intri pentru putin timp in apa sau daca apa iti atinge doar in treacat costumul de baie in zona intima si apoi te intinzi la soare, este in regula. De asemenea, te sfatuim, la piscina, sa nu stai asezata pe margine sau pe trepte, deoarece pot contine multe bacterii.
6. Ai grija cu produsele pentru igiena intima!
Desi prietenele n-au contenit sa iti laude un anumit produs pentru curatenia intima, nu inseamna ca si tie acel produs ti se va potrivi de minune. Din contra! Fiecare femeie este construita altfel, iar zona intima este atat de sensibila, incat este mai mult decat un risc sa folosesti astfel de produse fara sa consulti inainte medicul ginecolog sau medicul dermatolog. Acestia din urma sunt cel mai in masura sa iti recomande un produs pentru igiena intima cu pH-ul si ingredientele corespunzatoare. De asemenea, nu spala zona intima cu sapunuri colorate sau parfumate, geluri de dus sau spumant de baie!
7. Alege alimentele potrivite!
Alege fructele, legumele si lactatele in defavoarea dulciurilor, painii, produselor de panificatie si cofetarie! Acestea din urma favorizeaza dereglarea florei vaginale, din cauza E-urilor si anumitor ingrediente continute. Redu consumul de cafea sau bauturi cu cofeina la maximum 400 ml pe zi. Cafeaua poate avea si ea un rol important in dereglarile hormonale si implicit, in dereglarea florei vaginale. Consuma usturoi ori de cate ori poti, deoarece este un antifungic eficient. Alege alimente care contin vitaminele A, B, C si E, dar si magneziu, selenium, fosfor si zinc, deoarece formeaza o bariera excelenta impotriva infectiilor.
8. Alege cu grija pantalonii pe care ii porti!
Nu purta pantaloni stramti, pantaloni scurti stramti, lenjerie tanga sau de marime mica si mai ales, nu purta lenjerie sintetica. Cel mai bun material pentru lenjeria intima, care lasa pielea sa respire, este bumbacul.
9. Daca este nevoie, foloseste un lubrifiant!
Daca din motive hormonale suferi de uscaciune vaginala, foloseste un lubrifiant in timpul actului sexual. Contactul sexual irita vaginul uscat, provocand infectii si uneori, durere.
10. Foloseste un preparat farmeceutic!
O metoda buna de prevenire a candidozei vaginale este folosirea unui preparat farmaceutic, sigur, eficient si la un pret accesibil. Incearca alifia de calendula sau prafurile pe care le poti dizolva in apa calda, cu care poti spala usor zona intima (Femigin B, Tantum Rosa, Septovag).
11. Apeleaza la uleiurile esentiale!
Umple cada cu apa si adauga uleiuri esentiale naturale - 4 picaturi de ulei de levantica, 4 picaturi de ulei de cimbru, 4 picaturi de ulei din arbore de ceai si 10 lingurite de ulei de masline. Stai in cada 10-15 minute, timp in care iti urmezi ritualul obisnuit de spalare a corpului. Uleiul de arbore de ceai are proprietati antifungice, uleiul din cimbru si din levantica curata si improspateaza, iar uleiul de masline hidrateaza pielea!
12. Ai grija ce prezervative folosesti!
Nu folosi prezervative cu spermicide si in general, evita sa folosesti spermicide, deoarece, desi te protejeaza de o sarcina nedorita, iti pot modifica flora vaginala si implicit, pot provoca candidoza!
13. Sanatate inainte de sex!
Nu face sex cu un barbat despre a carui sanatate sau despre al carui trecut nu cunosti suficient de multe detalii!
14. Schimba-ti la timp absorbantele si lenjeria intima!
Este recomandat sa schimbi absorbantul la maximum 6 ore, iar lenejeria intima zilnic sau chiar de mai multe ori, in cazul abundentei secretiilor vaginale!
15. Nu intrerupe tratamentul anti infectie, chiar daca simptomele au disparut!
Daca vrei sa previi recidiva unei infectii vaginale, nu intrerupe tratamentul medicamentos impotriva acestei infectii, doar pentru ca te simti din nou bine. Chiar daca simptomele dispar dupa cateva zile de tratament, infectia inca exista, insa intr-o stare mai putin agresiva si poate reveni oricand, intr-o forma chiar mai grava! Tocmai de aceea, trebuie sa urmezi tratamentul pana la capat, exact cum si cat ai fost sfatuita de medic, iar activitatea sexuala trebuie amanata pana la incheierea tratamentului!
Daca ai probleme cu candidoza Diva Hair iti recomanda:
Multi Gyn Vaginal Douche. Este singurul irigator ergonomic cu un design ce respecta anatomia femeii. Usor si comod de folosit 30 RON
Multi Gyn Actigel Trateaza si previne disconfortul vaginal. Atenueaza rapid discomfortul vaginal: senzatii de usturime, mancarimi, scurgeri anormale si mirosuri neplacute, iritatii, roseata. 32 RON
Afla mai multe pe DivaHair.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment