marți, 30 noiembrie 2010

Aromoterapia in cuplu

Fie speri sa atragi un barbat care iti place, fie iti doresti sa imbunatesti viata sexuala a cuplului din care faci parte de ceva timp. In orice situatie te-ai afla, aromele naturale pot initia dialoguri, pot ascuti simturile si pot imbunatati simtitor viata sexuala a cuplului. Poti mirosi sexy? Cu siguranta! Cat de importanta este legatura dintre miros si atractia sexuala? Afla din cele ce urmeaza!

Cum se stabileste legatura dintre arome si sexualitate?

Conexiunile intre simtul nostru olfactiv ( mirosul ) si sexualitate, emotii si memorie sunt profunde si primare. De ani buni specialistii ne informeaza ca legatura dintre sex si arome este la fel de simpla si logica ca si fericirea pe care o poate aduce. Este logic ca o aroma care te calmeaza sau te face sa te simti increzatoare sa contribuie in mod natural la ascutirea simturilor si sentimentelor alaturi de partener.

Aromele care te fac sa te simti bine te vor ajuta cu siguranta sa te simti mai sexy si te vor dezlega de inhibitii!

arome

Uleiurile de masaj sau cele folosite in aromoterapie sunt cunoscute pentru proprietatile lor de echilibrare a hormonilor sexuali si tiroidieni. Aceste arome lucreaza nu doar cu fizicul, ci si cu psihicul pe care il relaxeaza si il ajuta sa fie mai mult decat " deschis " fata de sex.

Iata care sunt uleiurile esentiale perfecte pentru romantism si sexualitate:
- trandafir;
- iasomie;
- muscata;
- ylang ylang;
- patchouli;
- rasina;
- pin;
- nucsoara.

Daca vrei sa ii faci un masaj erotic iubitului, atunci alege un ulei de masaj care sa contina macar unul din urmatoarele condimente: scortisoara, ghimbir sau piper negru.

Ce prefera femeile? Ce prefera barbatii?

Studiile specialistilor in aromoterapie si sexologie au descoperit ca femeile sunt atrase de mirosul barbatilor cu un cod genetic asemanator dar nu identic lor, in timp ce barbatii prefera mirosul natural al corpului unei femei in perioada din luna cand ea este cel mai fertila.

Specialistii au testat 30 de arome in cazul ambelor sexe. Rezultatele?
- 40% dintre barbati au fost excitati de aroma puternica de levantica sau dovleac;
- 31% dintre barbati au fost starniti de mirosul de lemn dulce;
- 30% dintre femei au chef de sex cand simt aromele puternice de mosc, lichior de ciocolata, vin rosu sau ulei de corp;
- 12% dintre femei au fost atrase de aromele de dovleac si levantica, care le sunt pe plac si barbatilor;
- femeile nu au fost deloc atrase de aroma de lotiune de barbierit (surprinzator!), friptura si cirese.

cuplu

Feromonii - hormonii parfumati ai sexului

Desi dovedita in repetate randuri, puterea de atractie a feromonilor (hormonii sexuali parfumati), este deseori exagerata. Producatorii parfumurilor si sprayurilor pe baza de feromoni tind sa imprumute acestor hormoni proprietati care nici nu exista, promitand ferm ca vom deveni irezistibili pentru sexul opus daca folosim zilnic acest parfum.

Ideea de parfum si spray cu feromoni a pornit de la puterea de atractie a feromonilor naturali, prezenti in mirosul pielii partenerului. Aceasta certitudine a dus la ideea gresita ca transpiratia barbatilor atrage femeile. Chiar asa sa fie?

Nu toti feromonii sunt la fel de atractivi, iar unele mituri au aparut in urma confuziei a doua nume: androsteron si androsterol. Androsteronul este hormonul parfumat si extrem de atractiv al transpiratiei masculine proaspete, in timp ce androsterolul este hormonul produs de transpiratia masculina dupa expunerea la oxigen, atunci cand transpiratia nu mai este atractiva pentru femei.

Asadar, barbatii care se cred fatali datorita mirosului de transpiratie se insala, sau poate cine stie... produc constant transpiratie proaspata, merg dezbracati pe strada sau isi schimba hainele la fiecare 20 de minute.

sex

Top 5 arome care le excita pe femei

Iata aromele care te fac sa ai o pofta nebuna de sex!

1. Moscul - aroma cel mai apropiata de cea a fermonilor masculini. Asadar, n-ar fi rau sa ii faci iubitului cadou un parfum cu mosc. Daca parfumul crezi ca nu i-ar placea, cumpara betisoare parfumate, lumanari sau ulei cu mosc.

2. Patchouli - aroma acestei flori este dementiala! Nu doar pentru miros ci si pentru faptul ca excita femeile. Specialistii in aromoterapie considera ca floarea de patchouli trezeste si provoaca energia sexuala.

3. Menta - energizeaza si motiveaza catre o gandire pozitiva. Perfect pentru sex! Ar putea chiar sa te incurajeze sa incerci ceva nou in dormitor!

4. Ylang ylang - ai simtit vreodata aroma? Daca inchizi ochii si mirosi, te poti imagina instantaneu alaturi de partener, pe cale sa initiati o partida de sex fierbinte. Daca ai chef de pasiune arzatoare in dormitor, apeleaza la sprayul de camera, uleiul parfumat sau betisoarele cu ylang ylang!

5. Iasomia - cu o aroma fina dar puternica, reuseste rapid sa imbie toate simturile catre noi experiente sexuale.

Parfumurile care ii excita pe barbati

Scenariu: ai mai multe parfumuri, dintre care unul in special ti se pare foarte sexy. Esti sigura ca si pe el o sa il innebuneasca. Sa fie chiar asa?

Nu. Ceea ce tie ti se pare sexy, s-ar putea ca lui chiar sa nu ii placa. De exemplu, sensibilitatea femeilor la mosc este de 100 de ori mai mare decat cea a barbatilor. Totusi, daca iti place sa folosesti un parfum cu mosc, il vei impresiona si il vei atrage prin senzualitatea si increderea in sine pe care le vei emana.

arome

Specialistii au intrebat femeile ce arome au avut un efect excitant asupra partenerilor lor, iar raspunsurile nu au intarziat sa apara: scortisoara a influentat o erectie rapida si de durata, levantica i-a facut sa fie mai tandri si mai atenti, in timp ce mirosul de ciocolata neagra sau lemn dulce le-a deschis apetitul pentru noi pozitii si gesturi.

Cum pregatesti atmosfera romantica parfumata?

Toate simturile sunt foarte importante pentru viata sexuala, iar daca vrei sa te asiguri ca partenerul iti va intrece asteptarile in dormitor, foloseste puterea magica a aromelor.

Aromoterapia iti vine in ajutor! Aceasta ramura terapeutica naturala poate face minuni cu ajutorul aromelor si parfumurilor, nu doar pentru viata sexuala ci si pentru intregul organism. Ingredientele folosite sunt extrase din plante, scoarte de copac, flori, frunze si tulpini, sub forma de esente si uleiuri.

Daca vrei sa iti impresionezi partenerul si sa realizezi o seara romantica si parfumata, mai intai aeriseste foarte bine camera si pastreaza o temperatura placuta, in jur de 25 de grade celsius. Apoi, alege ce obiecte parfumate vrei sa folosesti pentru o atmosfera de vis: spuma de baie, sare de baie, gel de dus, ulei de masaj, ulei de corp, lumanari, betisoare parfumate sau spray de camera.

Lumanarile rosii sunt afrodisiace, lumanarile galbene sau portocalii energizeaza, iar cele albastre sau verzi relaxeaza. Alege betisoarele cu parfumul preferat iar daca momentul are loc in baie, alege spumantul potrivit, umple cada cu apa calda, apoi pune sare de baie, ulei sau mult spumant.

Dupa un dus relaxant cu gel de dus cremos si parfumat, bucurati-va de multa spuma, arome imbietoare si simturi ascutite, pentru momente romantice de vis. Puteti continua nebunia frumoasa in camera, dupa ce dati jos prosoapele moi, pentru un masaj cu ulei de corp si saruturi nebune.

TEXT PRELUAT INTEGRAL DE PE WWW.DIVAHAIR.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment