miercuri, 7 aprilie 2010

Ce faci cand dorinta sexuala lipseste in cuplu?

De cele mai multe ori, inactivitatea sexuala se explica cu ajutorul a doua verbe: a nu putea si a nu vrea. Daca in cazul femeilor, de cele mai multe ori, cheful lipseste, la barbati este mai mult vorba despre probleme organice, care ajung sa se manifeste si la nivel mental.Asadar, femeile si barbatii vibreaza diferit cand vine vorba de sexualitate si dorinta. Totusi, impreuna, un cuplu poate face ca totul sa mearga bine.
Pe Venus, lipsa dorintei este de ordin psihic
Este doar un mit faptul ca dorinta sexuala este mai puternica in randul barbatilor decat in cel al femeilor. De fapt, atat unii, cat si ceilalti, sunt inzestrati cu acelasi potential sexual. La fel de adevarat este insa si faptul ca femeile sunt mai usor influentate de stari si sentimente, in defavoare dorintei sexuale, pentru lipsa careia rareori exista motive de natura organica.
Aproape intotdeauna exista un motiv de natura psihica, care actioneaza ca un factor inhibator. Pentru femei este mult mai greu sa isi descopere corpul ca pe o sursa de placere, fiind mult mai preocupate de mici sau mari imperfectiuni, defecte dar si temeri ce decurg de aici sau care se datoreaza grijilor zilnice.
Acceptarea este primul pas
Nicio femeie nu este pe deplin multumita de felul in care arata. Si adevarul este ca trecerea timpului este mai mult un dusman decat un aliat.
Din momentul in care incepem sa nu ne mai simtim atractive, dorinta sexuala se topeste incetul cu incetul, pana cand dispare. Asadar, solutia este sa ne acceptam asa cum suntem si sa ne punem in evidenta calitatile, care, cu siguranta exista si ele. Partenerul va simti imediat schimbarea de atitudine si acest lucru il va face sa redescopere si el atractia, ceea ce este mai mult decat benefic pentru viata de cuplu, mai ales din punct de vedere sexual.
Pe Marte, lipsa dorintei este o mare drama
Exista o serie intreaga de factori din viata de zi cu zi, care pot influenta negativ viata sexuala. Este vorba de stres, oboseala, griji, regim alimentar, lipsa timpului liber. Lasand la o parte acesti factori, in cazul barbatilor se mai adauga o problema a carei consecinte se manifesta atat in plan fizic, cat si psihic: disfunctiile erectile.In primul rand, pentru barbati acesta este un subiect tabu. Li se pare rusinos sa discute despre asta sau sa consulte un doctor si prefera sa se retraga in carapacea lor, infranandu-si dorintele sexuale, din teama de a se face de ras.
Aflati exact despre ce este vorba
Arata-i partenerului ca poate avea incredere in tine si asigura-te ca nu este vorba despre o problema de sanatate. In niciun caz, nu il acuza ca nu te mai doreste sau ca te inseala. Cel mai bine este sa discutati deschis si sa vedeti care este problema. Daca este vorba despre probleme de potenta, acestea pot fi rezolvate de medici. In orice caz, nu este nevoie sa mergeti la medic dupa primul esec in pat sau pentru ca nu ati mai facut dragoste de o saptamana.
Aceste disfunctii trebuie sa persiste mai mult de o luna, pentru a se considera ca ascund probleme de sanatate. In spatele lipsei dorintei sexuale se pot ascunde si disfunctii ale tiroidei, probleme cu colesterolul sau chiar cu insulina.
Ce spun medicii ginecologi?
Dorinta sexuala este produsa prin activarea unui sistem specific in creier. Ea variaza de-a lungul vietii, dar si de la o femeie la alta.
Apetitul sexual scade in timpul sarcinii si timp de 6 luni de la nasterea bebelusului, dar si la menopauza, din cauza nivelului scazut al estrogenilor.Si bolile cronice cum ar fi diabetul, cancerul genital, cancerul de san sau bolile cu transmitere sexuala pot crea astfel de probleme. De vina mai sunt si medicamentele care afecteaza psihicul, alcoolul, durerea la contactul sexual si abuzul sexual.
Ce spun psihologii?
Dintre toate, cel mai important organ sexual ramane creierul. Lipsa dorintei sexuale trebuie cautata in problemele si nemultumirile fiecarui partener. Daca viata sexuala este privita ca un concurs, ca o chestiune de performanta, cu siguranta problemele se vor ivi rapid. Viata sexuala trebuie privita ca o armonie a cuplului, o urmare fireasca a unei relatii care functioneaza pe toate planurile. Si, daca apar anumite probleme, de orice natura, este bine sa fie rezolvate impreuna si cat mai repede.
Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Comunicarea aduce armonia in cuplu?
Fetisurile condimenteaza relatia sau o strica?
Rutina in cuplu: nu-i asa de rea precum crezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment