miercuri, 7 aprilie 2010

Cat poti rezista fara sex?

Cat de mult crezi ca poti rezista fara sex inainte ca viata sau sanatatea ta sa fie afectate de aceasta pauza pe termen lung? Crezi ca iti cunosti bine organismul si limitele? O problema a societatii contemporane ce abunda de sexualitate, este ca foarte multe persoane si / sau cupluri sunt nefericite, ba chiar deprimate din cauza lipsei de sex sau a actelor sexuale rare.
Cu toate ca nu este sinonim nici cu afectiunea, nici cu fericirea si uneori, nici cu dragostea, sexul este necesar in viata oricarei persoane, mai ales intr-un cuplu, avand rolul de a completa si intari relatia fizica si emotionala. Mai mult decat atat, sexul ajuta oamenii de mii de ani sa indeplineasca principala lor menire si anume aceea de a perpetua specia.
Cat de bine stii sa interpretezi semnalele organismului tau?
Dorinta sexuala poate fi stapanita cu gesturi tandre sau este nevoie de mai mult? Un act sexual complet este ceea ce te face sa te simti satisfacuta? Din pacate, de multe ori in cuplu nu se discuta astfel de probleme, asa ca sunt lesne de inteles cateva din cauzele unei vieti sexuale de cuplu nesatisfacatoare.
Uneori, este usor sa treci cu vederea peste anumite semnale ale corpului care exprima nevoia de sex, alteori le simti prea acut ca nu le iei in seama. Cea mai buna metoda pentru a identifica aceste semnale este de a observa daca anumite probleme sau senzatii de disconfort dispar sau nu dupa o partida de sex.
Iata care sunt semnalele pe care organismul le da atunci cand nevoia de sex este acuta iar tensiunea sexuala este tot mai mare:
- nervozitate excesiva, uneori inexplicabila
- migrene
- lipsa somnului si a poftei de mancare
- stresul ca stare permanenta
- sentimente contradictorii in privinta anumitor persoane de sex opus
- fantezii sexuale frecvente, mai ales noaptea.
Lipsa unei vieti sexuale poate cauza multe reactii fizice si psihologice puternice si aparent nejustificabile, asa cum sunt mancarimile, iritatii ale pielii, frustrarea nejustificata, ranirea emotionala a celor din jur, agresiunea verbala sau emotionala.
Pentru a preveni aparitia acestor efecte si reactii, este foarte important sa te cunosti foarte bine pe tine insati si sa identifici perioadele in care aceste simptome isi fac aparitia, pentru a stii clar daca se datoreaza unei lipse a vietii sexuale active sau daca sunt altele cauzele.
Exista si beneficii in pauza sexuala?
Desi societatea contemporana tinde sa promoveze beneficiile sexului asupra sanatatii, iata ca si lipsa sexului din viata unei persoane poate aduce anumite beneficii:
- posibilitatea de a se bucura de independenta sa;
- socializarea fara limite cu persoanele de ambele sexe, dar mai ales de sex opus, fara a avea senzatia de vina;
- evitarea unei sarcini nedorite sau contactarii unei boli cu transmitere sexuala;
- poti evita o dezamagire sau tulburare emotionala in cazul in care nu esti pregatita pentru acest pas;
- inveti cum sa iubesti neconditionat, nu doar motivat de dorinta strict fizica;
Beneficiile detoxifierii sexuale!
Detoxifierea sexuala inseamna 30 de zile de abstinenta sexuala. In aceasta perioada, in fiecare zi, trebuie sa realizezi impreuna cu partenerul o activitate diferita cum ar fi cititul unei carti bune, vizionarea unui film, reflectia asupra unei anumite idei... Astfel veti putea constientiza o multime de aspecte care va pot afecta viata sexuala.
Incercati sa identificati problema si momentul in care a aparut si chiar starea voastra generala de sanatate. Pentru efecte depline, detoxifierea trebuie realizata de ambii parteneri. Totusi, poti incepe si singura aceasta provocare, iar partenerul te va urma in scurt timp, vazand multiplele schimbari pozitive in comportamentul tau si relatia voastra.Aceasta perioada va va ajuta sa analizati relatia si viata voastra sexuala si veti simti un sentiment de conexiune profunda. Chiar daca poate nu veti reusi sa rezistati cele 30 de zile, sexul ce va incalca regulile jocului va fi un rezultat la fel de incitant ca si rezultatele pozitive de la finalul lunii de detoxifiere.
Cum ramane cu sexul?
De cele mai multe ori, abstinenta sau celibatul nu sunt stari adoptate pentru tot restul vietii, ci sunt stari temporare, de durata mai lunga sau mai scurta, in functie de dorintele si limitele fiecarei persoane in parte.
Pe de alta parte, amanarea contactului sexual, mai ales in perioada adolescentei sau pana la gasirea persoanei potrivite, sunt o forma de abstinenta temporara cu multiple beneficii. Sexul este si va ramane o parte extrem de importanta a vietii umane si interumane.
In plus, nu uita ca evitarea contactului sexual genital nu inseamna si evitarea altor forme de afectiune sau activitate sexuala, cum ar fi pettingul sau sexul oral.
Stiati ca...
... popoarele est-europene (romanii, bulgarii, ruşii şi ungurii) fac sex de 150 de ori pe an, in timp ce media la nivel mondial este de 127?
... in lume au loc aproximativ 10 milioane de acte sexuale zilnic?
... femeile care citesc romane de dragoste fac sex de 2 ori mai des decat cele care nu agreeaza aceste romane? Tu cat rezisti fara sex? Ai accepta provocarea unei detoxifieri sexuale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment