joi, 10 septembrie 2009

Perceptia sexualitatii

Fiecare individ percepe sexualitatea intr-un mod unic si diferit de ceilalti...
Varsta, sexul, educatia, gandirea, personalitatea au un rol foarte important in interpretarea sexului ca perceptie si nu ca fapt in sine.
Dupa Abraham Maslow, psiholog american, trebuinta sexuala se situeaza in varful piramidei trebuintelor umane,impreuna cu nevoia de a manca si de a bea.De aici reiese importanta sexului in viata omului si satisfacerea acestei nevoi, in mod fiziologic.Desi cele trei sunt nevoi fundamentale nevoia de sexualitate se deosebeste de celelalte doua; lipsa de hrana si deshidratarea anunta organismul prin senzatii specifice de foame si respectiv sete, ca trebuiesc luate masuri.Lipsa nevoii sexuale nu se manifesta prin nici o avertizare a organismului,si ca urmare poate fi nesatisfacuta mai mult timp,fapt ce poate avea consecinte nefaste.
Ceea ce voi dori sa subliniez este faptul ca dezvoltarea armonioasa a unui individ, depinde mult de activitatea lui sexuala dar si despre perceptia lui despre sex.Veti zice ca cele doua se subinteleg dar nu este deloc asa.Un violator de exemplu isi satisface nevoia de sexualitate,dar pentru el sexul are total alta infatisare,decat pentru un barbat casatorit de exemplu,care si el isi satisface nevoia,dar o percepe ca fiind o reactie naturala a ambilor parteneri.
Un animal,oricare ar fi el,mananca,bea,si se reproduce din instinct.El nu face sex...deci sexul nu e instinct.Sexul e mai mult decat un act...personal l-as putea numi arta...Sexul se invata teoretic la inceput,dupa care se invata practic,doar exersand si tinand cont de bazele teoretice deja memorate....ca si in pictura de altfel...inainte sa devi un mare pictor inveti despre cromatica,despre viata si lucrarile altor pictori,despre utilizarea umbrelor si altor efecte in pictura,si abia apoi incepi prin a crea primele schite...Satisfactia apare de fiecare data cand pictorul isi semneaza creatia dupa terminarea ei...acela e orgasmul artei...si creatia unei picturi este excitarea permanenta a imaginatiei.De ce am comparat sexul cu o arta???Probabil pentru ca asa o percep eu...Sunt si altii care o percep nuantat ca mine,dar cei mai multi din pacate nu o percep,stiu ca este ceva ce trebuie sa faci pentru pastrarea partenerului sexual.In acest caz sexul nu mai are valoarea unei opere de arta,ci este o activitate sportiva mai degraba,care solicita,si te solicita pana la ejacularea lui...si cam atat...
Mecanica face parte din alta sfera,cea a stiintelor exacte,a lucrurilor si ideilor palpabile,pe cand consider ca frumusetea sexului si a artei de a face sex e nepalpabila,infinita,de pretutindeni.
Vreau sa stiu cum percep altii sexualitatea...sa studiez lucrul asta,sa-l inteleg...Ma ajutati?

4 comentarii:

  1. Anonim2:17 p.m.

    Sexul.. cum percepi sexul ? pai, inainte de toate consider ca sexul este intr-adevar un sport, iar a face dragoste este arta despre care vorbesti. Sex face oricine, oriunde, oricand, oricum, dar dragoste fac doar cativa....


    a face dragoste este intr-adevar o arta, este momentul cand tot ce te inconjoara devine frumos, este momentul culminant al frumusetii si iubirii, un moment invadat pana la refuz de senzatii extraordinare... este cel mai intim moment posibil!


    sexul poate fi considerat si el o arta, avand in vedere ca fiecare sport este o arta.. de fapt, ce nu e arta pe lumea asta ? pana si crimele sunt considerate o arta :P



    Legat de intrebarea de baraj despre orgasm... daca frumosul ar avea o limita, aceasta ar fi orgasmul! Este cel mai puternic sentiment posibil.. de fapt, este un sentiment si o multitudine de senzatii laolalta. Clipa orgasmului face pe oricine sa se iubeasca mai mult ca pe orice alta persoana, e ca si cum s-ar deschide pt cateva clipe o alta lume in fata ta, iesi din corpul tau si incerci sa pasesti catre acea lume.. e senzatia sufletului iesit din trup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu si rabdarea de a scrie atat!!!Frumoasa definitia orgasmului data de tine dar expresia"daca frumosul ar avea o limita,acesta ar fi orgasmul"nu ma incanta!!!Reiese din ce spui tu ca limita frumosului nu exista,ca urmare si orgsmul la fel...As fi spus ca "orgasmul e infinitul frumosului"...dar...asta e strict parerea mea...sper sa nu te fi suparat pe mine(dar stiu ca nu esti genul).Iti multumesc inca o data si te mai astept...Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2:35 p.m.

    Nu nu.. stai asa.. deci, faptul ca eu consider ca nu exista limita la frumos nu inseamna ca orgasmul nu e cel mai frumos posibil.. E cel mai frumos posibil, dar in acelasi timp eu cred ca sunt momente cand poate fi si mai frumos. Eu sunt de parere ca mereu va exista un nivel mai inalt al frumosului, unde mereu = infinit. Mereu se va descoperi un alt frumos mai frumos decat cel de dinainte. Ma rog, parerea mea :P

    Stai linistita, ca nu m-am suparat. Intr-adevar, nu sunt genul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aha acum inteleg!!!
    Te mai astept cu drag pe blog!
    Iti multumesc pentru comentarii!!!
    Astept sa-mi propui alte subiecte de postat!!

    RăspundețiȘtergere

comment