marți, 22 octombrie 2013

Masturbarea in lupta cu constiinta (2)

Masturbarea – o relatie fireasca a omului cu propriul corp sau un comportament nociv? Un subiect ce naste discutii interminabile, atat cei care sustin masturbarea, cat si cei care o condamna avand armele lor.
Ei bine, daca ne gandim la terapeuti, ei spun ca masturbarea este un act firesc – “masturbarea este o relatie fireasca a omului cu propriul corp.
Atunci cand oamenii nu se masturbeaza sau se tem de masturbare, inseamna ca poate exista un conflict pe care acesti oameni il au cu propria sexualitate sau cu ei insisi”, a declarat un specialist pentru site-ul askmen.com.
Potrivit unui studiu recent, preluat de Men’s Health, 27% dintre americani au declarat ca se mastrubeaza de doua ori pe saptamana.
Editorii de la Men’s Health spun ca procentul este mic, mai ales daca luam in calcul parerile specialistilor care spun ca masturbarea este chiar sanatoasa.
Iata 5 beneficii ale masturbarii
1. Previne cancerul
Un studiu efectuat in 2003 in Australia a scos la iveala faptul ca barbatii care ejaculeaza de 5 sau mai multe ori pe saptamana au sanse cu pana la 30% mai mici sa dezvolte cancer de prostata.
2. Ajuta erectia
Odata cu trecerea anilor, tonusul muscular tinde sa scada, chiar si in zona penisului. Sexul regulat sau masturbarea iti pot pastra tonusul muscular prevenind disfunctiile erectile sau incontinenta.
3. Te ajuta sa rezisti mai mult
“Masturbarea cu o ora inaintea unei intalniri iti ofera un plus de control” – afirma specialista Ava Cadell pentru Men’s Health. Mai mult, masturbarea te poate ajuta sa rezisti mai mult in timpul unei partide de sex.
4. Ajuta sistemul imunitar
Ejacularea creste nivelul de cortisol, ajutand astfel sistemul imunitar. “Masturbarea poate produce mediul perfect pentru un sistem imunitar puternic’, adauga Cadell.
5. Creste starea de bine
Ejacularea duce la eliberarea dopaminei si oxitocinei – substante care iti maresc starea de bine. “Creierul unui om care are orgasm arata ca cel al unui dependent de heroina”, spune Ava Cadell.
Text preluat de pe http://www.askmen.ro/traieste-sanatos/sanatate/5-beneficii-ale-masturbarii-44915
Pentru alte informatii similare click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment