miercuri, 21 martie 2012

Nevoie de (multa) atentie

Vulva si respectiv vaginul au nevoie de atentie deosebita cand vine vorba despre igiena. Multe dintre noi intreaba ce sau cum sa foloseasca in materie de ingrijire a celei mai importante zone a unei femei. Multe dintre femei fac greseli majore si intreaba mereu care este motivul simptomelor care arata "nemultumirea" zonelor genitale...
Iata ce NU ar trebui sa faci in ceea ce priveste zona genitala:
-nu amana vizita anuala la medicul ginecolog ( daca pana acum ai fost contiincioasa si crezi ca nu mai este necesar sa mergi anul acesta la doctor tin sa mentionez ca intr-un an se pot intampla multe...dezvoltarea unor chisturi la ovare, aparitia primelor leziuni de HPV, BTS-uri fara simptomatologie etc)
- nu uita de dusul zilnic (chiar daca esti super obosita si nu ai chef decat sa te trantesti in pat, spala macar organele genitale; transpiratia, secretiile vaginale, urmele de urina pot dauna vaginului tau mai mult decat crezi. Este important ca dupa defecare sa speli zona perianala, separat de vulva)
- nu exagera (am auzit foarte des ca multe femei exagereaza cu spalaturile vaginale; ce-i prea mult strica de fiecare data. O toaletare a vulvei cu orice fel de sapun - eu recomand Protex, fara a introduce degetele in vagin cu produsul de curatare este arhisuficienta. Totusi daca vrei si o curatare a vaginului aproprie dusul de vulva lasa sa se umple 1-2 secunde pana simti senzatia "de plin" si da drumul afara. Doar apa este inofensiva mucoasei vaginale. Dupa menstra se poate face o spalatura vaginala cu bicarbonat de sodiu - o lingurita la un litru de apa - care are rolul de a alcaliniza putin ph-ul. Evita produsele care aduc un plus de "prospetime". Continutul lor este de cele mai multe ori indoielnic. Cremele si pudrele pot favoriza maceratia tegumentului, spray-urile contin de cele mai multe ori alcool sau alte ingrediente daunatoare. Schimbarea zilnica a lenjeriei de corp, dupa dus, si folosirea absorbantelor zilnice cu miros, sunt suficiente. Nu uita ca un vagin sanatos NU miroase.
Asadar sunt doar trei itemi care ar trebui respectati pentru un vagin sanatos. Eu le respect si pot spune ca am uitat cand am avut ultima oara Candidoza...Voua cum vi se par?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment