marți, 4 ianuarie 2011

Sex pentru a concepe

Vreau sa incep prin a specifica ca multe din asa zisele "retete" in a ramane insarcinata, publicate prin ziare, reviste si internet sunt mituri. Am citit recent ca trebuie sa faci sex de trei ori pe saptamana, mai mult dimineata si intr-o pozitie in care bazinul sa fie mai ridicat ca restul corpului pentru ca gravitatia sa-si faca treaba...adevarate aberatii.
Si totusi...exista secrete...Sa ne referim la acelasi cuplu din postarea precedenta... Suntem deja in luna in care femeia doreste sa ramana insarcinata. Isi masoara temperatura intravaginala in fiecare zi a ciclului menstrual (ciclul menstrual este perioada de 28 de zile intre o menstruatie si urmatarea...sangerarea numita in folclor ciclu se numeste menstruatie). De obicei in ziua 15-18 apare ovulatia...pentru mai multe despre ciclul menstrual citesti aici . Prin urmare mi se pare normal ca activitatea sexuala sa fie normala in restul perioadei si bineinteles mai...frecventa atunci cand temperatura creste (cresterea temperaturii se datoreaza secretiei de progesteron). Nu conteaza in ce pozitie sta corpul dupa actul sexual...important este sa nu se efectueze spalaturi vaginale apoi. Femeia trebuie doar sa stea relaxata si sa savureze asa numitul...postludiu. De ce zic ca nu conteaza in ce pozitie sta femeia?Pai ejacularea este produsa sub o anumita presiune care asigura trimiterea spermatozoizilor prin canalul cervical...asadar sa lasam natura sa-si urmeze cursul. O chestiune interesanta destul de plauzibila, aflata de la scoala este ca putem influenta sexul copilului. Sexul viitorului om este determinat de spermatozoid. Dupa cum se stie, femeia detine cromozomii XX si barbatul XY. Prin urmare viitorul copil va avea jumatate din mama, adica un X si jumatate de la tata - X sau Y. Prin urmare daca se va forma perechea XX copilul va fi fata, iar daca se va forma perechea XY copilul va fi baiat. Ceea ce spuneam ca am aflat este ca alimentatia mamei poate influenta sexul copilului...Consumul de lactate si produse lactate mai ales iaurt alcalinizeaza vaginul, ceea ce va favoriza "viata" spermatozoizilor X dominanti...prin urmare laptele te va ajuta sa ai fata...Ramane deci sa remarcam ca restrictia de la lactate aduce cu sine un viitor baiat...Nu cred in proportie maxima in aceasta teorie dar poate fi posibila. De asemenea o alta teorie in aceasta privinta spune ca daca femeia ovuleaza azi si spermatozoidul fecundeaza ovului maine copilul rezultat va fi baiat, iar daca spermatozoidul ramane in uter dupa un contact sexual de azi, iar femeia ovuleaza maine copilul va fi fata...Improbabil as spune...
Un lucru deosebit de important pe care trebuie sa-l specific este acela ca parintii trebuie sa aiba grija in ce conditii se afla in momentul procrearii...Sub nici o forma nu se incearca conceperea daca vreunul dintre parinti se afla sub influenta alcoolului sau a drogurilor si nici sa nu fi consumat in exces alcool in ultimele zile. Aceste lucruri pot afecta deosebit calitatea spermei si pot duce la malformatii.
Este ideal ca in timpul actului sexual, femeia sa aiba orgasm in timpul ejacularii barbatului. Contractiile musculare din timpul orgasmului trag sperma inauntrul uterului, favorizand transportul spermatozoizilor.
In urmatoarea perioada trebuie ca femeia sa evite pe cat posibilul stresul si infectiile. De asemenea e ideal ca femeia sa inceapa sa practice un sport usor, de preferat cardio, dar si miscari ale bazinului. Inotul este deosebit de benefic in urmatoarea perioada. Infectiile trebuie evitate cu mare responsabilitate, mai ales in prima perioada a sarcinii: listerioza, toxoplasmoza (boala transmisa in mod special de pisici), si oricare boala virala ( varicela, rubeola, gripa). De asemenea este importanta igiena vulvo-vaginala si atentia acordata imbracamintii, dar despre ele voi vorbi in postarile urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment