marți, 11 ianuarie 2011

Bibliografie pentru viitoarele mame

Este de la sine inteles ca informatiile de pe internet, cele auzite de la parinti, rude, prieteni sunt insuficiente pentru a stii ce se intampla cu adevarat cu organismul pe timpul sarcinii si dupa nastere. Sarcina nu este o boala; este o stare fiziologica, care trebuie insa tratata cu mai multa responsabilitate ca de obicei. Eu nu le stiu si nu le voi stii niciodata pe toate; nimeni nu va stii. Cred totusi ca atunci cand vine vorba de propriul corp, este bine sa cerem pareri in mai multe parti. Si de unde am lua cele mai bune informatii daca nu de la un...cadru medical, specializat in ramura care ne intereseaza in momentul respectiv.
Tocmai de aceea recomand ca viitoarele mame sa nu se mai ia dupa spusele celor din jur. Mi-ar placea sa stiu ca fiecare mama isi creste copilul in mod original, dupa propriile sale instincte. Exista situatii insa cand legea naturii depaseste instinctul matern, moment in care apelam la oameni care au studiat in acest scop. Situatia financiara dar si sistemul din tara noastra nu ne permit sa ne inscriem la cursuri pentru viitoare mame, sa participam la consultatii profilactice etc. Putem insa sa apelam la altceva, dar niciodata nu voi crede o mama cand va zice nu stiu. Si asa cum zice reclama ideal ar fi sa aud...nu stiu inca!!!
Iata in imaginile de mai jos cateva din cartile destinate viitoarelor mame. Colectia de trei de la Corint mi se pare cea mai potrivita, dar fiecare alege ce crede de cuvinta. Indiferent de ce carte alegi, consider a fi obligatoriu ca viitoare mama sa deti asa ceva.






Un comentariu:

comment