marți, 11 mai 2010

Ti-ar placea sa fii swinger?

Swingingul este o activitate veche de cand lumea, insa putini stiu ce inseamna de fapt. Numele acestei practici sexuale s-a schimbat de-a lungul timpului, insa ideea de baza a ramas aceeasi: cupluri care fac sex in aceeasi incapere, cu sau fara schimb de parteneri.
Initial, in randul popoarelor vorbitoare de limba engleza, swingingul a purtat numele de "wife-swapping" adica schimb de neveste. Aceasta practica a fost initiata de soldatii din primul razboi mondial, care, in cadrul petrecerilor de ramas bun, isi lasau nevasta in grija prietenului care ramanea acasa.
"Petrecerile de ramas bun" au fost ulterior inlocuite cu "petrecerile la cheie", in care perechile de la petrecere isi puneau cheia de la locuinta intr-o urna. Nevestele scoteau din urna cate o cheie si plecau cu proprietarul casei respective.
Termenul de "wife-swapping" a fost schimbat in anii 60 cu cel de "swinging", iar practicantii se numesc swingeri. Acest fenomen sexual poate fi vazut ca fiind parte a revolutiei sexuale ce caracterizeaza ultimele decenii, mai ales dupa ce practicarea sexului protejat a cunoscut o mai mare amploare.
Swinger...sau nu?
Chiar daca recunosc sau nu, multe persoane au fantezii in care se vad facand sex cu mai multi parteneri. Unii chiar isi doresc sa experimenteze. Swingingul poate fi practicat doar de persoanele nonconformiste, lipsite de inhibitii si care nu prea cunosc notiunea de gelozie. Swingingul poate fi o gura de aer proaspat pentru unele cupluri, sau pur si simplu, o dorinta de neoprit de a incerca senzatii tari si de a simti si un alt tip de placere sexuala.
Majoritatea psihoterapeutilor considera ca, dintr-o paleta atat de larga de experiente si senzatii, un cuplu este liber sa aleaga orice isi doreste, atat timp cat ambii parteneri sunt de acord. Asadar, swingul nu este altceva decat una dintre modalitatile prin care cuplul respectiv isi obtine placerea sexuala.
Contrar parerilor celor sceptici in privinta swingingului, acesta nu consta doar in satisfacerea unor pofte de natura sexuala, ci presupune si cunoasterea reciproca, participarea la conversatii si legarea de prietenii. O mare parte a intalnirilor intre swingeri sunt rezultatul unor socializari si conversatii pe termen lung, majoritatea purtate pe Internet.
Tipurile de swinging
Swingul sau swingingul se bazeaza pe diversitate. Cuplul este liber sa aleaga tipul de swing, cu scopul de a se simti cat mai in largul sau. Astfel, exista 3 tipuri:
1. Soft swinging - presupune prezenta mai multor cupluri care fac sex in aceeasi camera insa fara a face schimb de parteneri in cazul penetrarii. Este permis preludiul, care poate sa includa mangaierile celorlalti si uneori sexul oral.
2. Swinging inchis - presupune schimbul de parteneri, insa partidele de sex au loc in camere diferite. Acest tip permite o experienta mai intima si libertate de a explora in voie fanteziile sexuale. In plus, sentimentul ca nu esti privit sporeste placerea.
3. Swinging deschis - cuplurile fac sex in aceeasi camera sau in acelasi pat si permit schimburile de parteneri.
Acest tip de swinging este ideal pentru "petrecerile sexuale", dar si pentru cei carora le place sa isi priveasca partenerul jucandu-se. De asemenea, multi isi dovedesc prin swinging abilitatile si performanta sexuala.
Cei care practica swingul sunt de parere ca prin tipul "deschis" este cel mai usor sa iti exprimi toate dorintele si sa dai frau liber fanteziilor, insa nu este deloc indicat celor timizi sau gelosi!
Poate swingingul sa dauneze cuplului?
Exista intr-adevar cupluri care resimt o ameliorare a vietii lor sexuale in urma practicarii swingingului, insa exista si cupluri care se joaca cu focul sau pentru care aceasta practica inseamna despartire.
De ce?
Pentru ca, prin practicarea sexului cu alti parteneri, se distruge frumusetea si intimitatea cuplului respectiv. Totul este la vedere, totul este predictibil. Mai mult decat atat, unele cupluri se destrama pentru ca se indragostesc de o persoana cunoscuta in timpul swingingului.
"Cireasa de pe tort" este faptul ca poti primi la pachet si o boala cu transmitere sexuala, in cazul contactelor neprotejate. Swingul si gelozia
Cand practici swingul, gelozia este inevitabila, exista mereu intr-o masura mai mica sau mai mare. De aceea foarte importante sunt autocontrolul si constientizarea realitatii: pot sau nu sa fac asta? Voi putea sa imi stapanesc mania sau gelozia? Pot sa imi impart partenerul cu altcineva?
Exista si situatii fericite, cand este nevoie de cateva intalniri de acomodare pana cand gelozia dispare si apare placerea sexuala pura. De asemenea gelozia poate fi invinsa de placerea realizarii anumitor fantezii.
In abordarea acestei probleme, comunicarea ramane de baza. Trebuie sa ii spui partenerului ce simti, ce gandesti si mai ales, daca te simti bine cu ceea ce se intampla sau vrei sa te opresti. Fiecare persoana are limitele sale si la fel trebuie sa le aiba si un cuplu. Perfect este sa iti comunici limitele de la bun inceput, atat partenerului tau din viata de zi cu zi, cat si partenerului de swing.
Este extrem de important sa nu initiezi o practica de acest gen atat timp cat nu esti pregatita. Daca aveti probleme in cuplu, nu neaparat swingul va va ajuta sa le rezolvati! Rezultatele pozitive apar doar daca tu si partenerul tau va doriti cu adevarat asta, iar daca unul dintre voi este gelos, atunci swingul este mai mult decat riscant!
Romanii - mari amatori de swinging?
Se pare ca da. Si daca nu ma credeti, aruncati o privire pe Internet. Veti gasi o multime de site-uri de gen, in care cuplurile din Romania isi dau intalnire cu alte cupluri, din tara sau din afara tarii.
Exista si cluburi unde swingerii se intalnesc. In aceste cluburi nu conteaza varsta, aspectul fizic sau contul din banca ci doar un singur lucru: placerea pura de a face sex si de a satisface fantezii fara limita. Cum? Cu masti sau fara, cu lumina stinsa, cu muzica in surdina, cu dorinta de a face cunostinte noi sau doar sex...Inainte sa judeci, ar fi bine sa te gandesti ca fiecare este liber sa faca ce vrea atat timp cat nu ii deranjeaza pe cei din jur. Poate chiar o ruda sau un coleg practica swingingul...poate chiar mai multe cupluri decat crezi. In fond, fiecare isi satisface asa cum crede de cuviinta nevoile, de orice natura ar fi ele. Limitele se stabilesc in interiorul cuplului.
Stiati ca...
... 60% dintre cuplurile care practica swingul se simt mult mai in largul lor in cuplu?
... 70% dintre swingeri nu sunt deloc gelosi si chiar cred ca viata lor de cuplu este mult mai incitanta decat a celor care nu practica swingul?
... schimbul de parteneri isi are originile in celebrele orgii din timpul romanilor? Ulterior, in secolul 17, diverse secte practicau schimbul temporar de sotii cu scopul de a se ridica la niveluri spirituale nebanuite.
... in Germania secolului 19, cei care sustineau relatiile sexuale intre cupluri erau numiti "comunisti"? In acea perioada, acest apelativ nu avea nicio conotatie politica, insa Karl Marx, in "Manifestul Comunist" a afirmat ca schimbul de neveste era permis bugheziei.

Un comentariu:

  1. probabil ca este nu numai nevoia de a face altceva, dar poate si dorinta de-a uita de tot ce e in jur, mai ales cand viata e atat de grea in ziua de azi, iar fiecare clipa merita traita din plin. poate ca unii o fac din disperarea de-a iesi din rutina.

    RăspundețiȘtergere

comment