luni, 28 mai 2012

Lichid in spatiul Douglas

Zilele trecute o prietena m-a rugat sa o insotesc la medicul ginecolog. Cum sustin din toata inima sanatatea sexuala si fertila, nu am refuzat-o si m-am pregatit si eu (desi nu preconizam sa raman, mai ales ca nu era vorba de medicul meu). Si precum era de asteptat, gandindu-ma ca daca tot sunt acolo sa profit, am decis sa raman, mai ales ca a trecut un an si doua luni de la ultima mea vizita la medicul ginecolog. Eram convinsa ca vaginul meu este... fericit, lucru confirmat de altfel si de doctor...Oranele genitale interne de asemenea se prezentau in situatia optima, fara modificari morfologice. Eram convinsa ca dadusem banii degeaba pe consultatie, cand medicul, indreptand sonda intr-o pozitie nefireasca in vaginul meu, ma surprinde cu...diagnosticul crunt. Nu vroiam sa  merg la alt medic decat la al meu care imi stie toata istoria, si care are de fiecare data rabdare sa-mi raspunda la orice intrebare stupida de-a mea, dar instinctul m-a determinat sa strig...vreau si eu si apoi sa suport cu transpiratii reci si noduri in gat, diagnosticul ce m-a frapat realmente: B.I.P. nespecifica.
Tratamentul recomandat (antibiotic+antiinflamator) m-a facut sa-l intreb daca suspecteaza o infectie...Si am auzit pentru prima oara in cazul meu, cuvantul acela scarbos si infricosator...poate fii... Chlamydia. Consternata, stiindu-mi grija pentru zona intima, am intrebat daca altfel decat infectandu-ma, poate sa apara acest lichid...M-a intrebat scurt...Mergi desculta prin casa? Da, Da, Da!!!Imi place la nebunie sa umblu desculta prin casa...Spal in fiecare zi cu Domestos pe jos numai sa stiu ca e suficient de curat astfel incat sa umblu desculta si apoi sa urc fara griji in pat. Si e o placere nesabuita sa simt uneori cum picioarele mele fierbinti ating gresia rece si fina. In cele din urma sfaturile medicului au fost sa urmez tratamentul pe perioada menstrei, sa efectuez analiza de secretie la jumatatea ciclului urmator...si sa ma feresc de frig si de umezeala...
Problema mea, care apasa constant si cu forta in constiinta nu este cea a diagnosticului sau a tratamentului...Ma gandesc mai degraba la mine si la faptul ca...imbatranesc incet si sigur. Pentru ca daca pana acum imi permiteam sa umblu desculta, sa stau cu fundul pe bordura, sa merg cu tenisii uzi dupa ce ploua, sa stau cu spatele gol, sa am capul descoperit pe timp de iarna, sa beau apa rece ca gheata...De acum inainte toate acestea trebuie sa faca parte din domeniul trecutului, pentru a intretine o calitate valoroasa...pentru a-mi mentine starea de sanatate. Imi doresc nespus un copil pe care sa-l vad crescand...asadar aceasta constatare vreau sa o transform in regula stricta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment