marți, 31 martie 2009

Lesbianism si homosexualitate


Homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracţia estetică, romantică sau sexuală către cineva de acelaşi sex. Termenul homosexual se referă la ambele sexe: bărbaţii cu inclinaţie exclusiv homosexuală sunt numiţi homosexuali (sau gay), în timp ce termenul lesbiană are în vedere femeile. În secolele trecute bărbaţii care făceau dragoste cu tineri sau alţi bărbaţi se numeau sodomiţi dar în ultimii ani termenul gay din limba engleză se foloseşte din ce în ce mai mult deoarece nu se limitează la aspectele sexuale ale acestor relaţii complexe.
Pentru a afla cum apare homosexualitatea recomand linkul: http://www.narth.com/docs/pieces-rom.html dar si:
http://www.narth.com/docs/whitehead-rom.html

Lesbianismul este definit ca fiind atractia fizica si emotionala a unei femei fata de alta femeie.

Majoritatea oamenilor de stiinta de astazi sunt de acord ca orientarea sexuala este cel mai probabil rezultatul unei interactiuni complexe de factori de mediu, cognitivi si biologici. Psihologii considera ca orientarea sexuala nu reprezinta o optiune constienta, care sa poata fi schimbata de bunavoie.Asta inseamna ca lesbienele nu pot fi "convertite" de barbati talentati si priceputi in timpul actului sexual.

Cele mai comune contacte sexuale intre femei sunt: sexul oral si masturbarea reciproca. Unele femei lesbiene folosesc in acest sens un vibrator sau un penis artificial.
Ca si in cazul heterosexualismului exista lesbiene care nu au orgasm din diverse motive, psihologice sau fiziologice.

Lesbianismul este, se pare, mai acceptat de societate decit homosexualitatea masculina, iar pornografia dedicata barbatilor e plina de scene cu relatii intre femei. O fata cu inclinatii bisexuale e considerata chiar cool in multe medii si fetele folosesc deseori, in cluburi si discoteci, aceasta metoda de a infierbanta imaginatia masculina: danseaza intre ele, mimeaza mangaieri, sau chiar se saruta.
Wahaha de pe un forum care aborda acest subiect spune:"Lesbianismul a aparut ca o reactie la fustangii afectivi, femeile nedorind a mai suferi din cauza celor care vor doar sa le foloseasca pentru sex. Conteaza sufletul!"La asta as mai putea adauga eu cateva detalii privind complexitatea unui act sexual dintre 2 femei...Spre deosebire de un barbat,o femeie va stii intotdeuna unde,cum,cat trebuie atinsa pentru a ajunge la apogeu....Barbatii tind mereu sa exagereze...cei carora le pasa cat de cat...sau nu fac nimic in acest sens,motiv pentru care multe femei tind sa ramana nesatisfacute de sexul cu un barbat...Lesbianismul dar mai ales bisexualitatea apare si datorita curiozitatii de a cunoaste alta varianta a ceea ce o femeie stie deja de la propria persoana...Unii considera asta o problema psihica ce are ca si consecinta o experienta din copilarie...Iata un text preluat de pe http://www.narth.com/docs/hallmanburleson-rom.html.
POVESTEA LUI BETTY
Am crescut la tară. Mama avea multă treabă în timpul zilei, asa că atunci când am fost mică, trebuia să mă lase singură destul de mult timp. Aparent, mă obisnuisem să rămân singură. Aveam un frate si o soră mai mari, însă eu eram preferata lui tati. Totusi, el a dezvoltat o relatie emotională nepotrivită cu mine. Mama era geloasă pe relatia mea specială cu tati.
Eram o băietoaică iar mami părea să încurajeze asta la mine. Rareori mă alinta. Nu-mi amintesc să mă fi tinut în brate sau să mă mângâie. Nu m-a învătat niciodată ceva care să reprezinte feminitate. Ea însăsi nu era prea feminină si probabil că nici nu-i plăcea că este femeie. Spunea că femeile sunt slabe.
În mijlocul golului creat în familia mea, am fost agresată sexual de un băiat când aveam sapte ani. Atingerea mi-a plăcut, dar ulterior băiatul m-a înjosit si m-a respins. Mi-am jurat să nu am niciodată nevoie de nimic; uram feminitatea si gândeam că este o slăbiciune.
În adolescentă, purtam blugi si tricouri sau geci si bocanci de armată. Ulterior am devenit cadru militar. În facultate mi-am făcut o prietenă care tinea la mine si care a plâns când i-am povestit despre abuzul sexual. Aveam si o prietenă apropiată care mă tinea în brate si care mă linistea atunci când mi-era frică. Ea era lesbiană. Eram si eu lesbiană? Tot ce stiu e că acea relatie era ceea ce căutasem toată viata - o relatie sigură, caldă, neabuzivă, alături de un sentiment de reciprocitate si grijă sinceră.

Eu personal nu am nimic impotriva acestora care isi exprima sexualitatea cum vor...Este strict treaba lor si nu ma priveste...Un cuplu de lesbiene chiar ma va face sa intervin...unul de gay care se saruta pe strada ma vor uimi...Mereu am crezut ca barbatii gay pot fi pentru femei cei mai buni prieteni...si desi repet,nu am nimic cu nimeni,totusi nu sunt de acord cu expunerea ostentativa mai ales in fata copiilor care au dreptul sa-si aleaga orientarea in functie de ceea ce simt ,nu ce vad
Nu există băiat sau fată, tânăr sau tânără care să aspire sau să aleagă să devină homosexual. Sentimentele si atractiile în crestere fată de acelasi sex produc confuzie, teamă, copleseală si deseori rusine. Acesti bărbati si femei au nevoie de compasiunea si ajutorul nostru.

5 comentarii:

  1. un subiect foarte sensibil. e clar ca ceva se intampla. ceva care ii face pe acesti oameni sa se piarda de ei insisi. experiente traumatizante pot conduce destinele pe drumuri infundate. felicitari totusi pentru modul neutru in care privesti viata!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoasa fotografia cu cele doua fete!

    RăspundețiȘtergere
  3. Homosexualitate=deviere a instincului sexual manifestat prin atractia sexuala intre doua persoane de aclasi sex. Termenul folosit pentru femei este acela de lesbianism, safism sau tribadism, iar pentru barbati: pederastie sau uranism.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite aici un site bun de citit :)
    www.homosexualitate.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de cand ma stiu ma simt atrasa numai de femei si mereu mi-am dorit sa stiu de unde vine orientarea mea sexuala.In cazul meu aceasta orientare sexuala este insotita si de un sindrom hiperandrogenic. M-am documentat foarte mult in acest domeniu al biologiei orientarii sexuale. Daca vrei sa afli si tu care ar putea fi factorii biologici care duc la homosexualitate intra pe http://argumentul-biologic.blogspot.com
    Oricum sunt din ce in ce mai multe dovezi ca homosexualitatea este innascuta, nu cauzata de experienta de viata. Experientele cu baieti al caror sex a fost schimbat de la nastere fara ca acestia sa stie dovedesc clar ca preferintele sexuale nu se invata.

    RăspundețiȘtergere

comment