vineri, 6 martie 2009

Avortul la cerere(provocat)






Spre deosebire de avortul spontan,care reprezinta intreruperea precoce,din cauze naturale,a unei sarcini,avortul la cerere consta in intreruperea precoce,intentionata,a unei sarcini,prin eliminarea din uter a embrionului sau a fetusului.Avortul se realizeaza intr-un cabinet de obstetrica-ginecologie autorizat de catre un medic de specialitate.Din pacate,in Romania mai exista cazuri in care femeile apeleaza la persoane care nu au pregatirea necesara,sau isi auto-induc avortul pe cale medicamentoasa sau chiar prin metode mult mai periculoase.
Avortul este o procedura care implica riscuri potentiale pe termen scurt si lung asupra sanatatii: infertilitate, trauma psihologica, complicatii chirurgicale, risc crescut de cancer uterin, moartea.

Avortul prin chiuretaj:Este metoda cea mai des utilizata la noi în ţara. La început se dilata colul uterin pentru ca medicul sa poata patrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterinǎ. Cu ajutorul unui instrument care seamana cu un cleşte, se extrage copilul care astfel este rupt în bucaţi. Dupa ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleaza daca copilul a fost scos în totalitate prin ,reconstituirea" lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infecţii, perforari uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii.

Avortul prin aspiratie:Este o metoda mai moderna care a început sa fie practicata şi la noi în ţara. Prin colul uterin dilatat, medicul introduce în cavitatea uterina un tub flexibil din plastic. Sub presiune, copilul este rupt în bucaţi şi aspirat cu o forţa de 10-30 de ori mai mare decât cea al unui aspirator. La început sunt rupte picioarele şi mâinile, iar apoi coloana vertebrala, capul ramânând pe loc. Acesta fiind prea mare pentru a fi aspirat, medicul îl va sfarâma cu ajutorul unui instrument, dupa care va fi aspirat.

Avort cu hormonul prostaglandine:Aceasta metoda nu este înca folosita la noi în ţara dar este folosita în ţarile occidentale când femeia nu-şi doreşte copilul. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct în musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. Copilul va fi sfaramat si expulzat practic din uter, insa uneori supravieţuieşte câteva ore dupa aceasta manevra.

Avortul prin histerotomie(operatie de cezariana):Aceasta metoda este de fapt o intervenţie chirugicala prin intermediul careia este deschis uterul femeii şi se extrage copilul care apoi este "aruncat". Aproape toţi copiii supravieţuiesc acestei operaţii, motiv pentru care ei vor fi omorâţi prin injecţii letale sau sunt pur şi simplu lasaţi sa moara. Ei mor astfel dupa câteva ore, dupa un chin prelungit.

Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone):Aceasta substanţa chimica este un antihormon acre blocheaza Progesteronul, un hormon necesar sarcinii. Acest hormon este administrat în primele 7 saptamâni de sarcina, de patru ori într-un interval de 12 zile. Astfel, încet dar sigur, este distrusa placenta iar copilul se va sufoca. Prin aceasta metoda poate fi omorât un copil în varsta de pâna la 49 de zile! Sângerarile care urmeaza sunt semnificative, ele sunt cu atât mai mari cu cât copilul este mai în vârsta şi pot dura o saptamâna. În cazul în care copilul traieşte va fi omorât cu o injecţie.

Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele "au auzit" că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals! Viaţa începe în momentul concepţiei.
Mamelor! După 8 săptămâni când se efectueză avortul, copilul are deja toate organele formate. Simţurile sunt prezente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel. Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie.
Nu vă lăsaţi înşelate! Avortul nu este soluţia! Infomaţi-vă serios asupra tuturor consecinţelor avortului şi sfătuiţi-vă cu femei care au mai făcut avort. Nu vă lăsaţi copleşite de situaţie indiferent care ar fi aceasta. Dacă Dumnezeu a pus sufletul în copilul din pântecele vostru, El vă poate scoate din valurile mării, oricît de mare ar fi furtuna. Trebuie doar să îi cereţi ajutorul, iar aceasta nu vă costă nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment