joi, 29 octombrie 2009

Orgasmul la femeie


O perceptie subiectiva a intensitatii maxime a stimularii sexuale, exprimata printr-o senzatie paroxistica de placere.O perceptie subiectiva........ceea ce inseamna ca, de cele mai multe ori, aceste trairi asociate orgasmului sunt percepute in mod particular, specific de fiecare dintre noi.Tot ceea ce este comun este asocierea cu placerea, extazul maxim.... fiecare dintre noi avand modalitati proprii de raportare, exprimare si mai ales, reprezentare a celor simtite in intimitatea actului sexual cu persoana iubita.
Orgasmul este o senzualitate traita de intreg corpul cu o voluptate coplesitoare, expresia unei placeri incomparabile in care timpul pare sa se fi oprit din scurgerea lui. El nu are nici o legatura cu functia de reproducere a organelor genitale, perpetuarea speciei putand fi posibila si in cazul unei copulari anorgasmice. Orgasmul face ca partenerii care se iubesc reciproc sa experimenteze un tip nou, aparte de comunicare si fuziune, contopire trupeasca si sufleteasca. In extazul acelei trairi, cei doi isi pierd identitatea de sine; contopindu-se, ei devin, mai mult ca oricand, un intreg, un tot, o singura fiinta. Ei emana in jurul lor o energie si totodata sunt cuprinsi de acea energie.....Starea experimentata este una in afara somaticului, asemanatoare unei „transe lucide” pentru multi.Altii se lasa prada acestei stari neconstientizand ce se intampla, doar simt si se bucura de fiecare moment.Rasul sau plansul care cuprind uneori unele femei in momentele orgasmului sunt doar reactii personale in fata extazului trait. Spasmele, gemetele...crisparea psiho-somatica orgasmica se aseamana cu manifestarile din agonie.
Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceiasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.
Femeile au orgasm fie prin stimularea clitoridiana, fie in urma penetrarii si miscarilor copulatorii; in prima situatie se obtine un orgasm intens, acut, „electric”, in cea de a doua situatie se produce un orgasm „intern”, mult mai profund, cald, subtil, difuz, bland. Majoritatea femeilor pot realiza orgasmul atat clitoridian cat si vaginal.Exista femei la care, prin stimulare, se obtin doar senzatii voluptoase la nivelul clitorisului, orgasmul propriu-zis realizandu-se numai prin stimulare vaginala.
Adesea barbaţii se gandesc ca este suficient sa-si penetreze in forta iubita, iar daca ea nu reactioneaza cu senzualitate, ei cred in mod implacabil ca este frigida. De retinut: daca femeia este total frigida, in mod sigur si iubitul sau este vinovat. In asemenea cazuri lui îi revine sarcina de a gasi cuvintele calde si gesturile tandre care o pot deschide, mangaierile care o emotioneaza... Putine femei ajung la orgasm doar datorită miscarilor coitale! Exista diferite modalitati de traire subiectiva a orgasmului la femei. Sunt femei, mai ales in cazul celor neexperimentate, care traiesc o stare de excitatie crescuta, cu multiple senzatii placute insa fara a atinge un orgasm intens. Apoi sunt femei la care actul sexual genereaza o crestere rapida a starii de excitabilitate, stare incununata cu un orgasm unic si intens. Si sunt femei care au orgasme multiple....de pana la 6-7 orgasme succesive.
Orgasmul este atins mult mai usor si mai repede de catre femeile care isi cunosc mai bine propriul corp si care nu se tem sau nu le este jena sa simta si sa-si traiasca placerea.
Sa nu uitam ca exista femei pentru care este mai important „sa daruiasca” orgasmul decat sa il aiba.Ideala este armonizarea totala si „complicitatea” celor doi parteneri in actul sexual. Importante: natura intalnirii si sentimentelor celor doi, „calitatea” preludiului si capacitatea de „a se darui” a fiecaruia dintre cei doi parteneri: femeie si barbat.Suntem atat de deosebiti si totusi.....atat de asemanatori incat uneori uitam si gresim!Uitam si gresim fata de noi si fata de cel pe care il sau o iubim.
Text preluat de pe www.i-medic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment